Filmtheater fanfare | Taste of freedom

Filmtheater in Oudenbosch met iedere donderdag een ‘betere’ film in de Utopiazaal van het Markland College.

Elke donderdagavond vertoont Filmtheater Fanfare in Oudenbosch een film. Bij de programmering is de kunstzinnige en/of culturele meerwaarde doorslaggevend. Zo nu en dan wordt een film voorafgegaan door een extra-informerende lezing en steeds vaker wordt ook op andere dagen een activiteit georganiseerd.

Maandag 24 juni 2024 | Taste of freedom 

We sluiten het seizoen af met een film die in het thuisland (Oekraïne!) een groot succes was. Na de film bieden we alle gasten een hapje en een drankje aan en toasten we op het voorbije seizoen. En misschien ook wel op de vrijheid die wij mogen genieten.

Varya heeft de koksopleiding gedaan en wil erg graag in een toprestaurant werken. Ze kwam vooralsnog echter niet verder dan een café bij een tankstation, waar ze nog wordt ontslagen ook. Thuis krijgt ze weinig steun, haar moeder vindt dat ze realistisch moet zijn. Dat is voor Varya de druppel: ze pakt haar spullen en vertrekt naar Lviv, om daar haar droom na te jagen.

“Taste of freedom is een meeslepende en inspirerende film, doordrenkt van de rijke cultuur en culinaire tradities van Oekraïne. Met prachtige cinematografie en sterke vertolkingen weet regisseur Oleksandr Berezan het verhaal van Varya op indrukwekkende wijze tot leven te brengen, terwijl ze haar dromen najaagt in de sfeervolle straten van Lviv.” (Cinemagazine)

Bekijk alle horecagelegenheden in Halderberge

Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Halderberge