fbpx

Dagje weg in West-Brabant

dagje weg in oudenbosch

Ontdek Halderberge & West-Brabant

Welkom in Halderberge! Centraal gelegen in het westelijke deel van West-Brabant is Halderberge een prima locatie voor een kort of langer verblijf. Met de centrale ligging is Halderberge hét startpunt voor je dagje uit in West-Brabant! Geniet van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Toeristen en recreanten kunnen in Halderberge genieten van
erfgoed, natuur, avontuur en attracties.

Wat te doen in West-Brabant

Breng jij binnenkort een bezoek aan West-Brabant? Wij hebben alvast wat toeristische tips voor je op een rijtje gezet!

dagje uit west-brabant

Vestingstad Willemstad

Stadsmuren, stervormige dijken, bunkers en kruithuizen. Het roemrijke verleden lied zijn sporen na in Willemstad. Bezoek het Mauritshuis of geniet van de vele terassen aan de gezellige haven. Geniet van Willemstad

dagje uit in west-brabant

Nassaustad Breda

Duik in het verleden van de Nassaus en hun band met Breda. Ga terug in de tijd en ontdek het verhaal van Het Turfschip van Breda. Geniet van de vele terrassen, restaurant en cafés. Kortom, écht bourgondisch genieten.

dagje uit west-brabant

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie in Noord-Brabant is de oudste, langste en meest gebruikte Waterlinie van Nederland. Van Heusden tot Bergen op Zoom ontdek je de mooiste forten en de gezelligste vestingssteden.

Markiezenhof Bergen op Zoom

In het oudste stadspaleis van Nederland komt alles samen. Beleef het verleden, het heden en de toekomst. Met diverse collecties is er genoeg te zien in het Markiezenhof.

dagje weg West-Brabant

De Biesbosch

In Nationaal Park De Biesbosch is van alles te beleven. Geniet van de prachtige natuur of bezoek het Museumeiland! Meevaren? Stap aan boord van de Zilvermeeuw en ontdek de pracht van De Biesbosch.

Van Gogh in West-Brabant

Brabant: de geboorte regio van Vincent van Gogh. Bezoek zijn geboorteplaats Zundert en het Vincent van GoghHuis. Volg Vincent verder in zijn leven naar Etten-Leur. De Van Gogh Kerk verteld zijn verhaal als beginnend kunstenaar.

dagje uit in West-Brabant

Rucphense Bossen

Dagje genieten in de natuur? Ga heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de Rucphense Bossen. Geniet van de zandvlaktes, loofbossen, hei en graslanden. Speciaal voor het gezin is er een familieroute van 3 km!

dagje uit in west-brabant

Vlasserij- en suikermuseum

Vlas en suikerbieten zijn niet weg te denken uit de geschiedenis van West-Brabant. Vlas is inmiddels van de akkers verdwenen. Het museum is te bezoeken in Klundert. Kom luisteren naar het verhaal van deze industrie.​

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers