Bosschenhoofd

Ready for take-off?

Bosschenhoofd is vooral bekend door Breda International Airport, in de volksmond ‘Seppe’. Op en rond de luchthaven is van alles te beleven rondom luchtvaart. In het Vliegend Museum Seppe staan luchtwaardige oldtimer vliegmachines, bij Bargo en de Cockpit spot je vliegtuigen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Bij ENPC waag je een sprong vanaf grote hoogte of ontdek het landschap vanuit de lucht met een rondvlucht bij Breda Aviation.

Vakantie in Bosschenhoofd

Bosschenhoofd is een fijne uitvalsbasis voor een paar dagen weg. Met de natuur om de hoek maak je na het ontbijt een heerlijk Ommetje in Bosschenhoofd. Het dorp ligt aan de A58, waardoor je binnen no-time in één van de grotere steden bent voor een uitstapje. De gemeente Halderberge is gelegen in de natuur waardoor je voor een flinke fietstocht niet eerst de auto hoeft te pakken.

Bekijk hieronder welke bezienswaardigheden, horecalocaties en overnachtingsmogelijkheden er in Bosschenhoofd zijn.

Weten wat er in de andere Halderbergse dorpen te doen is?

Wat te doen in Bosschenhoofd

Geschiedenis van Bosschenhoofd

Het gebied waar later Bosschenhoofd (Noord-Brabant) ontstond hoorde vanaf het einde van de dertiende eeuw bij Hoeven. Het Land van Breda omvatte heel het huidige West-Brabant.

In West-Brabant was veel moer aanwezig, hierdoor was in 1301 het steken van turf in volle gang, toen bestond de vaart in Oudenbosch al. Bosschenhoofd telde in 1840 slechts 269 inwoners. Het betrof vooral pioniers uit Hoeven, die boerderijtjes op de woeste gronden stichtten. In 1882 kreeg Bosschenhoofd een school en pas in 1886 een kerk.

Op 1 januari 1997 is Bosschenhoofd door de herindeling van de gemeentes Oudenbosch, Hoeven en Oud en Nieuw Gastel, opgegaan in de nieuwe gemeente Halderberge. Voorheen vormden Bosschenhoofd en Hoeven samen de gemeente Hoeven.

 

Wat te doen in Bosschenhoofd

Aan avontuur en natuur in Bosschenhoofd geen gebrek. Het Vliegend museum is gevestigd bij vliegveld ‘Breda Airport’ (voorheen vliegveld Seppe). Hier zijn diverse oudere vliegtuigjes te bekijken en voor de kinderen is de beleving compleet na het zitten in één van de vliegeniers.

Échte avontuuriers zijn in hun nopjes bij een bezoek aan Breda Airport, waar je bij Breda Aviation een rondvlucht boek of bij ENPC een parachutesprong waagt. Bijkomen doe je bij één van de 6 horecalocaties die dit dorp rijk is.

TIP

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Bij het Toeristisch Informatiepunt in Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze vrijwilligers helpen je graag!