Hoeven

Eropuit in Hoeven

Hoeven is bij velen bekend van het zwemparadijs Bosbad Hoeven maar ook de jaarlijkse fietsvierdaagse, oud-seminarie Bovendonk en en de lokale brouwerij zijn een reden om Hoeven te bezoeken. Kortom, er is meer dan genoeg te doen in Hoeven!

Wat te doen in Hoeven

Hoeven is √©√©n van de 5 kernen van de gemeente Halderberge. Hoeven is vooral bekend van ‚ÄúBosbad Hoeven‚ÄĚ tegenwoordig¬†Splesj!. Dit waterspeelparadijs voor jong en oud ligt in het¬†Pagnevaartbos¬†tussen Hoeven, Bosschenhoofd en Oudenbosch. Jaarlijks wordt de bekende Fietsvierdaagse Hoeven georganiseerd waar veel bezoekers op af komen. Hoeven is dan ook een ideale plek om te starten met fietsen in West-Brabant. Er zijn diverse restaurants met een uitstekende kaart te vinden in Hoeven en ook de Van Gogh-fietsroute loopt door Hoeven met een luisterpaal in het centrum.

Geschiedenis van Hoeven

Er is voor het eerst sprake van Hoeven in 1282 als de Heer van Breda grond verkoopt aan de Bisschop van Antwerpen. Dit grondgebied strekt zich uit over een groot gebied tussen Bergen op Zoom en Breda en bestaat dan vooral uit moeraslanden. In Hoeven wordt een buitenverblijf gebouwd voor de Bisschop. Vanaf deze plek wordt het grondgebied gecultiveerd en bruikbaar gemaakt voor landbouw en veeteelt. Het buitenverblijf groeit uit tot priesteropleiding voor het bisdom van Breda en is dat in aangepaste vorm tot vandaag de dag nog. In hetzelfde pand zijn nu een restaurant en hotel gevestigd.

Wat te doen in Hoeven

Hoeven is een perfecte uitvalsbasis voor sportievelingen die van fietsen en wandelen houden. Het dorp ligt precies op de grens van zand en klei, waardoor je noordelijk polders en rivieren vindt en zuidelijk heides en bossen. Dit maakt deze regio zo afwisselend. Ook voor cultuurliefhebbers is er veel te zien én beleven. Grootseminarie Bovendonk is een rijksmonument dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Met een wandeling door het Pagnevaartbos ga je terug naar de tijd van de turfvaart en loop je over de paden waar ook Vincent van Gogh liep tijdens zijn nachtwandeling naar Zundert.

Naast wandelen en fietsen kan er ook gezwommen worden in het Pagnevaartbos, namelijk bij waterspeelparadijs Splesj!. Wist je dat dit het grootste waterpark van de Benelux is?! Perfect voor jong en oud!

Vakantie in Hoeven

Ge√Įnspireerd geraakt en wil je langer dan √©√©n dag in Hoeven verblijven? Bijvoorbeeld een midweek, week of weekend? In- en rondom Hoeven zijn diverse B&B‚Äôs, hotels en campings te vinden. Overnacht in een klooster, een camping midden in het bos of met weids uitzicht in de polder. Diverse accommodaties bieden ook leuke arrangementen aan. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden.

Weten wat er in de andere dorpen van Halderberge te doen is?

TIP

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Bij het Toeristisch Informatiepunt in Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze gastvrouwen- en heren helpen je graag!

Alle locaties in Hoeven