Outdoor Escaperoom West-Brabant

Outdoor Escape Hoeven heef twee super spannende outdoor escape rooms: Legenda Basilicae en de Turfstekers die zowel voor grote als kleine groepen te spelen is. Bij deze escape rooms wordt je niet opgesloten in een ruimte maar los je een mysterie op in de buitenlucht. Een echte Outdoor Escape Room dus! Beide spellen speel je in het Pagnevaartbos in Hoeven, tussen Roosendaal en Etten-Leur.
  • maandag : Gesloten | dinsdag: Gesloten | woensdag: Gesloten | donderdag: Gesloten | vrijdag: Gesloten | zaterdag: Gesloten | zondag: 00:00 - :

De Turfstekers

In 1595 word het Pagnevaartbos al vermeld onder de naam Paedsievaart, Paesievaart en Pagievaert. Allemaal verbasteringen van Spagnevaart omdat er gedacht werd dat hier resten van een oud Spaans oorlogsschip in de bodem zouden zitten. Een paar honderd jaar later werd er een serieuze poging ondernomen om die resten te vinden en om tevens turf te winnen. De arbeiders die dit klaren noemden ze de Turfstekers…

Een van hen was Willen Hendriks, een arbeider op leeftijd die onder zeer slechte omstandigheden in de Pagnevaart aan het werk was. Hem werd door de ploegbaas verteld dat het allemaal om de goede kwaliteit turf ging maar Willem wist wel beter… Het ging maar om één ding. Zoeken naar waardevolle schatten en rijkdommen afkomstig uit het oude Spaanse Oorlogsschip!

Eén ding was zeker, mocht hij waardevolle dingen vinden dan zou hij er alles aan doen om het niet in de handen te laten vallen van die slavendrijvers!

Legenda Basilicae

Vroeger heette de Basiliek in Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië.
Agatha werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als Christen opgevoed.
In het jaar 250 na Christus werd door een Romeinse keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen.
Zo ook Agatha van Sicilië… Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen.. 

zo is Legenda Basilicae ontstaan… De legende dat Agatha nog altijd op zoek is naar haar ware liefde. Zelfs na haar dood…Maar wie is haar geliefde? Waar is de officiële Trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd? Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek.. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden…

Praktische informatie Outdoor Escaperoom Hoeven

Legenda Basilicae speel je met minimaal 2, maximaal 8 personen
Turfstekers speel je met minimaal 4, maximaal 8 personen.
Turfstekers XL speel je met minimaal 16 personen.

Wil je de games met kinderen spelen dan is er een passende oplossing mogelijk.

Andere locaties in de buurt