Oudenbosch

In Oudenbosch is Rome dichterbij dan je denkt..

Oudenbosch, een dorp met een ‘stadse vibe’ waar iedere cultuurliefhebben warm van wordt. Je ziet het onmiddellijk in Oudenbosch: hier hangt overal geschiedenis in de lucht! Bijzondere kerken, koepels, voormalige internaten gecombineerd met een haventje, musea en gezellige horeca gelegenheden. Een ideale bestemming voor een complete dag uit. Kun je niet meer wachten met het plannen van jouw dagje uit in Brabant? Aarzel dan niet en boek jouw favoriete activiteiten via de ticketshop! Wij hebben alvast een leuk arrangement voor jou samengesteld. Kunnen we je ergens mee helpen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op, we staan voor je klaar.

Italiaanse sferen in West-Brabant

Van Halderberge heb je wellicht nog nooit gehoord, maar bij Oudenbosch begint er misschien wat te dagen. Al vanaf de A17 zie je een koepel boven de weilanden uittorenen en als je goed kijkt zie je er vlak naast nóg een. Het zijn de koepels van De Basiliek van Oudenbosch en de kapel van Saint Louis. Twee bijzondere locaties in zo’n West-Brabants landschap. Beide het resultaat van de voorliefde voor het Romeinse leven van voormalig Pastoor Willem Hellemons, en dat voel je. Hoe Hollands het dorp ook is, bij het struinen over de grote Cour van voormalig Jongensinternaat Saint Louis en een bezoek aan de Basiliek waan je je even in Rome.

Bezoek het Zouavenmuseum, waar je leert over het vrijwilligersleger van de Paus, wandel mee tijdens een stadswandeling met gids en ontdek de geschiedenis van Oudenbosch, leer meer over Sterrenkunde of laat je opsluiten in een Escape Room bij Sterrenwacht Tivoli.

Online zijn al diverse tickets voor rondleidingen en musea te bestellen.

Liever actief? West-Brabant is de fietsregio bij uitstek! Gelegen op de grens van zand en klei is Oudenbosch de perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Bossen en heides ten zuiden van Oudenbosch en polders en rivieren in het noorden. Het landschap rondom Oudenbosch laat is bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken.

Direct tickets boeken

Wil je Oudenbosch gaan ontdekken? Een bezoek brengen aan de Basiliek of één van de musea? Boek dan binnen 2 minuten je tickets in de ticketshop.

Geschiedenis van Oudenbosch

De geschiedenis van Oudenbosch gaat ver terug maar wordt pas écht interessant als Willem Hellemons pastoor wordt in Oudenbosch. In zijn periode als pastoor verandert hij Oudenbosch aanzienlijk. Hij verrijkt de skyline met de koepels van de Basiliek van Oudenbosch en St. Louis. Religie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Oudenbosch, dat is wel duidelijk, maar ook wetenschap in de vorm van de eerste Volkssterrenwacht, nu Sterrenwacht Tivoli en de opleiding van St. Louis zorgden voor een enorme boost voor Oudenbosch. Je leert er alles over in de musea en in de diverse monumenten.

Vakantie in Oudenbosch

Krijg je geen genoeg van alles wat Oudenbosch te bieden heeft en wil je langer dan één dag blijven? In- en rondom Oudenbosch zijn diverse B&B’s, Hotels en campings te vinden. Overnacht in een klooster, een camping midden in het bos of met weids uitzicht in de polder. Diverse accommodaties bieden ook hele leuke arrangementen aan. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden.

TIP

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Bij het Toeristisch Informatiepunt in Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze gastvrouwen- en heren helpen je graag!

Weten wat er in de andere Halderbergse dorpen te doen is?