Wandelen in klein Italië, gewoon in Oudenbosch

Cultuur snuiven en tegelijkertijd meer horen over de bijzondere gebouwen die je passeert? Boek dan een wandeling met één van onze enthousiaste gidsen. Boek een privégids voor jouw gezelschap.

 


Een leuke gids en een interessante stadswandeling voor wie meer wilt weten over de geschiedenis van Oudenbosch
Boek nu

De stadswandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan de gemeente Halderberge. Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt. Maak gebruik van de gratis audiotour of gegidste stadswandeling en loop in 1,5 uur mee langs de highlights. Laat je verrassen door de bijzondere gebouwen in dit dorp. Ook de Brabantse gezelligheid ontbreekt tijdens de wandeling niet.

De Italiaanse Invloeden van Pastoor Hellemons

Pastoor Willem Hellemons is een belangrijk personage in het verhaal van de stadswandeling. Deze man groeide op in Roosendaal, maar studeerde later in Rome, waar hij verzot raakte op het Roomse Italiaanse leven. Hoe dat kwam lees je in dit verhaal.

Bij zijn terugkeer in Nederland streek hij neer in Oudenbosch, maar hij bleef dromen over Italië. Geïnspireerd door de Italiaanse architectuur en levensstijl liet hij imposante gebouwen neerzetten. De Basiliek is daarvan de meest bekende. Deze kopie van de Sint-Pieter in Rome is vele malen kleiner, maar des te indrukwekkender in een dorpje als Oudenbosch. Ook de verschillende scholen en instellingen waar Pastoor Hellemons zich voor inzette bouwde hij in deze stijl. De economie in Oudenbosch kreeg door al deze bedrijvigheid een enorme boost. Er verrezen statige herenhuizen en de Haven en het station draaide overuren. De invloed die deze pastoor in de 19e eeuw had, maakt Oudenbosch tot wat het vandaag de dag is.

De verschillende bouwwerken zijn altijd goed bewaard gebleven en vormen de highlights van de stadswandeling.

Wandel je mee?

Van maart t/m november vertrekt de Nederlandstalige gids vanaf het Basiliekplein in Oudenbosch.  Reserveer jullie privégids alvast via onderstaande button.


Boek hier je tickets

Kosten

Stadswandeling met privégids: € 5,00 p.p.*
Audiotour: Gratis

* Een stadswandeling met privégids is boekbaar vanaf 8 personen. Een privégids voor minder personen boeken? Dat kan, de kosten zijn dan gelijk aan de prijs voor 8 personen.

stadswandeling oudenbosch

Audiotour Stadswandeling

Zelfstandig Oudenbosch en al haar verhalen ontdekken? Met de audiotour ga je zonder gids op pad en kom je langs 10 bijzondere plekken in Oudenbosch. Audiogids Mark vertelt je alles over de mooiste plekjes. De audiotour start, net als de stadswandeling, vanaf het station in Oudenbosch en is te volgen door de QR-code met de camera van je telefoon te scannen op het station óf op deze pagina.

Over de audiotour

  • Volg de stadswandeling audiotour gratis met Izi Travel
  • Neem een headset mee of beluister op de speaker van je telefoon.
  • Zet je locatievoorziening aan om de stadswandeling optimaal te kunnen volgen.
  • De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch duurt ongeveer 1,5 uur.
  • De Audiotour volg je in het Nederlands, Engels of Duits.

Partners
De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch is samengesteld en ontwikkeld door Visit Halderberge, stadsgids Mark Buijs en streekomroep Ons West Brabant.

CJ2A0876
Nazomeren in Halderberge?

Geniet op een mooie nazomerdag van de Halderbergse natuur of kom cultuur snuiven, want dat is ieder seizoen heerlijk!