Wandelen in klein Itali├ź, gewoon in Oudenbosch

Cultuur snuiven en tegelijkertijd meer horen over de bijzondere gebouwen die je passeert? Boek dan een wandeling met ├ę├ęn van onze enthousiaste gidsen. Boek een priv├ęgids voor jouw gezelschap.┬á

De stadswandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan de gemeente Halderberge. Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt. Maak gebruik van de gratis audiotour of gegidste stadswandeling en loop in 1,5 uur mee langs de highlights. Laat je verrassen door de bijzondere gebouwen in dit dorp. Ook de Brabantse gezelligheid ontbreekt tijdens de wandeling niet.

De Italiaanse Invloeden van Pastoor Hellemons

Pastoor Willem Hellemons is een belangrijk personage in het verhaal van de stadswandeling. Deze man groeide op in Roosendaal, maar studeerde later in Rome, waar hij verzot raakte op het Roomse Italiaanse leven. Hoe dat kwam lees je in dit verhaal.

Bij zijn terugkeer in Nederland streek hij neer in Oudenbosch, maar hij bleef dromen over Itali├ź. Ge├»nspireerd door de Italiaanse architectuur en levensstijl liet hij imposante gebouwen neerzetten. De Basiliek is daarvan de meest bekende. Deze kopie van de Sint-Pieter in Rome is vele malen kleiner, maar des te indrukwekkender in een dorpje als Oudenbosch. Ook de verschillende scholen en instellingen waar Pastoor Hellemons zich voor inzette bouwde hij in deze stijl. De economie in Oudenbosch kreeg door al deze bedrijvigheid een enorme boost. Er verrezen statige herenhuizen en de Haven en het station draaide overuren. De invloed die deze pastoor in de 19e eeuw had, maakt Oudenbosch tot wat het vandaag de dag is.

De verschillende bouwwerken zijn altijd goed bewaard gebleven en vormen de highlights van de stadswandeling.

Wandel je mee?

Ontdek de verborgen parels van Oudenbosch

De gidsen leiden je in 1,5 uur langs het unieke culturele en religieuze erfgoed vanaf Oudenbosch.  

Vanaf 1 april tot 1 november is het mogelijk om op donderdag t/m zondag deel te nemen aan een openbare stadswandeling Oudenbosch. Tickets zijn de boeken via de onderstaande button. 

Liever een priv├ęgids? Reserveer jullie priv├ęgids via onderstaande button of neem contact op met info@visithalderberge.com

Kosten

Audiotour:
Gratis

Stadswandeling openbaar donderdag t/m zondag van 1 april tot 1 november:
ÔéČ5,00 p.p. 

Stadswandeling met priv├ęgids:
ÔéČ40,00 per gids (maximaal 10 personen)

* Een stadswandeling met priv├ęgids is boekbaar vanaf 8 personen. Een priv├ęgids voor minder personen boeken? Dat kan, de kosten zijn dan gelijk aan de prijs voor 8 personen.

Partners
De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch is samengesteld en ontwikkeld door Visit Halderberge, stadsgids Mark Buijs en streekomroep Ons West Brabant. Voor vragen of meer informatie neem je contact op met info@visithalderberge.com

stadswandeling oudenbosch

Audiotour Stadswandeling

Zelfstandig Oudenbosch en al haar verhalen ontdekken? Met de audiotour ga je zonder gids op pad en kom je langs 10 bijzondere plekken in Oudenbosch. Audiogids Mark vertelt je alles over de mooiste plekjes. De audiotour start vanaf het station in Oudenbosch en is te volgen door de QR-code met de camera van je telefoon te scannen op het station ├│f op deze pagina.

 

Over de audiotour

  • Volg de stadswandeling audiotour gratis met Izi Travel
  • Beluister de audiotour op je telefoon
  • Zet je locatievoorziening aan om de stadswandeling optimaal te kunnen volgen.
  • De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch duurt ongeveer 1,5 uur.
  • De Audiotour volg je in het Nederlands, Engels of Duits.