Fietsroutes in West-Brabant

Fietsroutes in West-Brabant

West-Brabant is de fietsregio bij uitstek. Het landschap van West-Brabant vraagt er om per fiets ontdekt te worden. Fiets door polders, bossen en over dijken langs rivieren en kanalen of over prachtige uitgestrekte heides langs de Belgische grens. Het kenmerkende West-Brabantse landschap is ontstaan door de ligging op zowel zand- als kleigrond. Typisch voor West-Brabant zijn de vele dorpjes en stadjes waar je altijd een café of restaurant vindt voor een kop koffie met iets lekkers voor tijdens een pauze. Kortom, het is heerlijk fietsen in West-Brabant! Op deze pagina vind je bijzondere fietsroutes in West-Brabant of stel je zelf een fietsroute samen.

FIETSROUTES

Knooppunten fietsroute West-Brabant

In heel Noord-Brabant is een uitgebreid knooppuntennetwerk aangelegd om de mooiste fietstochten te kunnen maken. De combinatie met al het erfgoed in Oudenbosch, Hoeven en Oud-Gastel maakt het de ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten, wandelingen en uitstapjes: alleen, samen of met het hele gezin. De verschillende fietsroutes gaan langs het erfgoed, door de bossen of lekker de polder in. Vanuit Halderberge ben je binnen een uur fietsen in Breda of Willemstad en ook Roosendaal ligt om de hoek. Laat je verrassen door al de mooie routes in Halderberge en daarbuiten.

Waar ga je fietsen in West-Brabant?

Het West-Brabantse landschap is erg afwisselend. Op de noordelijke kleigronden fiets je over dijken, door polders en kleine dorpen zoals Klundert, Zevenbergen en Steenbergen. Meer in het zuiden liggen meer oud-Brabantse landschappen die fietsen ook tot een waar plezier maken. Oude turfvaarten, heides, bossen, de Brabantse Wal en historische plaatsen zoals Oudenbosch, Zundert en Bergen op Zoom. Fietsroutes in West-Brabant zijn niet voor niets zo afwisselend!

Kies je fiets- of wandelroute en start vanuit Oudenbosch

Halderberge is de perfecte uitvalsbasis om te fietsen in West-Brabant. Centraal gelegen in dit bijzondere gebied fietst u bijzonder afwisselende fietstochten door West-Brabant. Blijft u langer genieten van fietsregio bij uitstek West-Brabant? Verblijf dan in één van de hotels of B&B’s of op één van de campings in Halderberge.