Fietsroutes in West-Brabant

West-Brabant is de fietsregio bij uitstek. Het landschap van West-Brabant vraagt er om per fiets ontdekt te worden. Fiets door polders, bossen en over dijken langs rivieren en kanalen of over prachtige uitgestrekte heides langs de Belgische grens. Het kenmerkende West-Brabantse landschap is ontstaan door de ligging op zowel zand- als kleigrond. Typisch voor West-Brabant zijn de vele dorpjes en stadjes waar je altijd een café of restaurant vindt voor een kop koffie met iets lekkers voor tijdens een pauze. Kortom, lekker fietsen in West-Brabant! Op deze pagina vind je bijzondere fietsroutes in West-Brabant of stel je zelf een fietsroute samen.

Knooppunten fietsroute West-Brabant

In heel Noord-Brabant is een uitgebreid knooppuntennetwerk aangelegd om de mooist mogelijke fietstochten te kunnen maken. De combinatie met al het erfgoed in Oudenbosch, Hoeven en Oud-Gastel maakt het de ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten, wandelingen en uitstapjes: alleen, samen of met het hele gezin. De verschillende fietsroutes gaan langs het erfgoed, door de bossen of lekker de polder in. Vanuit Halderberge ben je binnen een uur fietsen in Breda of Willemstad en ook Roosendaal ligt om de hoek. Laat je verrassen door al de mooie routes in Halderberge en daarbuiten.

Waar ga je fietsen in West-Brabant?

Het West-Brabantse landschap is erg afwisselend. Op de noordelijke kleigronden fiets je over dijken, door polders en kleine dorpen zoals Klundert, Zevenbergen en Steenbergen. Meer in het zuiden liggen meer oud-Brabantse landschappen die fietsen ook tot een waar plezier maken. Oude turfvaarten, heides, bossen, de Brabantse Wal en historische plaatsen zoals Oudenbosch, Zundert en Bergen op Zoom, fietsroutes in West-Brabant zijn niet voor niets zo afwisselend!

FIETSROUTES

Halderberge is de perfecte uitvalsbasis om te fietsen in West-Brabant. Centraal gelegen in dit bijzondere gebied fietst u bijzonder afwisselende fietstochten door West-Brabant. Blijft u langer genieten van fietsregio bij uitstek West-Brabant? Verblijf dan in één van de hotels of B&B’s of op één van de campings in Halderberge.

Kies je fiets- of wandelroute en start vanuit Oudenbosch

Veel gestelde vragen over fietsroutes in West-Brabant

Ja, in West-Brabant ligt een prachtig knooppuntennetwerk dat goed onderhouden wordt. De meeste fietsroutes in West-Brabant volgen deze knooppuntenroutes.

De mooiste routes vind je overal in West-Brabant. In het zuid-westen liggen de Brabantse Wal en Grenspark de Kalmthoutse Heide. Liefhebbers van erfgoed en cultuur halen hun hart op met routes naar Willemstad, rond Oudenbosch en rondom Breda.

Ja, de nieuwe LF Waterlinieroute start in Bergen op Zoom en loopt tot aan Edam. Je kunt ook gemakkelijk zelf je meerdaagse route samenstellen met de interactieve routeplanner en zo zelf je meerdaagse fietsroute in West-Brabant samenstellen.