fbpx

Pagnevaartbos

Natuurgebied Pagnevaart ligt tussen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd in. Het gebied onttrekt zijn naam aan “Spagnevaert”, het verhaal gaat dat een Spaans oorlogsschip hier strandde en dat de resten nog steeds in de grond zouden liggen. Het bosgebied, dat zo’n 35 ha groot is is vrij toegankelijk.

De paden op, de lanen in

Enkele wandelpaden in het gebied zijn ook onderdeel van het Ommetje Bosschenhoofd. De Pagnevaart is een oude turfvaart die uitkwam in de haven van Oudenbosch. Deze vaart ligt dwars door het bosgebied heen en was een belangrijke aanvoerroute van turf richting Breda en Dordrecht. Dwaal eindeloos over de paden en laantjes. In- en rondom het bos liggen diverse cafés en restaurants voor een aangename pauze tijdens wandel- of fietstocht.

Maak zelf je wandelroute in het Pagnevaartbos


Waar?

Uilenspiegelstraat 45
4744 RH Bosschenhoofd
Netherlands

  Pagnevaartbos Uilenspiegelstraat 45
  4744 RH Bosschenhoofd
  Netherlands

  OVER VISIT HALDERBERGE

  Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

  Voor ondernemers