Film: Les uns et les autres bij Filmtheater Fanfare

In het kader van 80 jaar bevrijding vertoont Filmtheater Fanfare de door filminstituut EYE in Amsterdam gerestaureerde en gedigitaliseerde epische klassieker uit 1981. De film was bij eerste uitbreng (ook) in Nederland een enorm succes, was meer dan twee jaar onafgebroken in ons land te zien en trok ruim 1 miljoen bezoekers.

We leven mee met de belevenissen van vier muzikale artiesten, hun partners en hun kinderen in de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het Russische koppel Boris en Tatjana danst klassiek ballet bij het Bolsjojgezelschap, de Joodse Simon en Anne komen uit de variétéwereld van Frankrijk, Jack is bandleider van een jazzorkest in Amerika en de derde klassieke muziekfamilie van Karl en Madga komt uit Duitsland en is niet afkering van het Naziregime.

De film sluit af met de wervelende choreografie van Maurice Béjart bij Ravels Boléro op een benefietconcert onder de Eiffeltoren, waarbij de vier families samenkomen.

“…is een van muziek, dans en levensdrift vervulde historische sage die ons van de politiek roerige jaren dertig via WOII naar het heden (de jaren 80. Red.) brengt.” (persmap)

Frankrijk 1981. Regie: Claude Lelouche. Duur: 184’. Met (soms in dubbelrollen): James Caan, Fanny Ardant, Geraldine Chaplin, Robert Hossein, Nicole Garcia e.v.a. Vanwege de lente wordt de film met pauze vertoond.

Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via de Fanfaresite.

Prijs: €10,- met Fanfarepas, CJP of Marklandpas: €8,-

Bekijk alle horecagelegenheden in Halderberge

Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Halderberge