Bigband Festival Oudenbosch

Het eerste Bigband festival van Oudenbosch georganiseerd door Stichting Cultuur Oudenbosch en Villa D’este vindt dit jaar plaats in de tuin van Tivoli!

Maak je op voor een onvergetelijke muzikale dag in het centrum van Koepelstad Oudenbosch. Op zondagmiddag 9 juni verwelkomen we de top 3 Bigbands uit deze regio. Reserveer bij Villa D’este een stoel op het terras of breng een picknickkleed en je goede humeur mee en maak er een heerlijke dag van! De toegang is gratis en we starten om 14.00 met deze muzikale middag!

Programmering:

14.00 – 14.45 Black Sheep Swing Band

15.15 – 16.00 Valley Sound Big Band

16.30 – 17.15 FBBB

Black Sheep Swing Band is een jonge en ondernemende big band uit West-Brabant. De band repeteert wekelijks onder leiding van professioneel bandleider Daan Bogers en treedt gemiddeld zo’n tien keer per jaar op, zowel op privéfeesten als op grotere evenementen. De band kent onderling een gezellige informele en enthousiaste sfeer, die zij laat doorschemeren op de wijze waarmee de band haar optredens wegzet. Het publiek weet dit erg te waarderen! Het repertoire van de band is bijzonder gevarieerd. Het gaat van ‘old school’ big band muziek, via Glenn Miller swing, via spetterende jaren ‘70 soul, tot hedendaagse popmuziek in een ‘big band jasje’. Hiermee is de band in staat om haar muziekkeuze af te stemmen op de sfeer van het evenement. Naast hun vaste zangeres Monique ten Cate zal de uit Oudenbosch afkomstige Brigit Segers als gastzangeres de Black Sheep bij dit concert komen versterken!

De Valley Sound Big Band uit Roosendaal is formeel opgericht in 1984. De Valley Sound Big Band houdt van muzikale uitdagingen en het orkest staat momenteel al vele jaren onder de enthousiaste leiding van Peter Bogers. De bigband wordt met spetterende zangers en of zangeressen versterkt en brengt daarbij swingend repertoire ten gehore met een knipoog naar Sinatra, Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basie en Gordon Goodwin en de groten uit de Motownstal. Naast het genoemde repertoire worden ook bekende nummers uit de seventies, eighties en nineties gespeeld en de bigband swingt optimaal bij arrangementen van bekende artiesten zoals Robbie Williams, Michael Bublé, Aretha Franklin, Al Jarreau en Norah Jones. De Valley Sound Big Band is een prachtig orkest dat enerzijds muzikaal technisch haar mannetje staat en anderzijds als muzikale sfeermaker een swingende prestatie levert. Kortom, een cultureel pareltje uit Roosendaal. We’ve got the music in us!

FBBB – Frits Bayens Big Band, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van Frits Bayens in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een bigband van professioneel niveau. De band is samengesteld uit zeer ervaren muzikanten met een grote passie voor jazz. Sinds 5 oktober 2020 staat de band onder de inspirerende leiding van Jasper Staps. De Frits Bayens Bigband bestaat uit gepassioneerde jazz muzikanten. Niet toevallig is het orkest een kweekvijver geworden van bekende nationale jazzmusici. Wat te denken van bijvoorbeeld pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooy, trombonist Loek Boudesteijn en drummer Hans van Oosterhout die allen hun bijdrage hebben geleverd aan dit ensemble. Naast het wat traditionelere idioom van Sammy Nestico en nog steeds hippe repertoire van Thad Jones, ligt de nadruk de laatste jaren op composities en arrangementen van Nederlandse componisten/arrangeurs als Jerry van Rooyen, Rob Pronk maar ook van oprichter Frits Bayens. Verder toont de repertoiremap partituren van Bill Holman, Michael Abene, Bob Mintzer, John Clayton, Vince Mendoza en Maria Schneider.

De centrale ontmoetingsplek in het hartje van Oudenbosch, de prachtige tuin van Tivoli het voormalige broederhuis van de broeders van Saint Louis, vormt het podium voor dit festival. In 1835 vestigden de Jezuïten zich op deze prachtige locatie in Oudenbosch met hun philosophicum (Filosofische opleiding). In 1877 werd het huidige kloostercomplex gebouwd. Een prachtig gebouw met Neogotische en Neorenaissance kenmerken. Dit gebouw was een ontwerp van Nicolaas Molenaar sr., een leerling van de zeer bekende architect Pierre Cuijpers.

Wil je er een compleet uitstapje van maken dan kun je voor het concert genieten van een diner bij Villa D’este. Reserveren? mail of bel naar +31 (0)165 726 996.

Lees Verder

Prijs: €Gratis

juni 9, 2024

Tijd: 14:00

- 18:00

NEEM ALVAST EEN KIJKJE