Tips voor een dagje weg met de kids in de herfstvakantie

Ga tijdens de herfstvakantie op pad met de kids in Halderberge, gelegen in Brabant

de gemeente Halderberge is een prachtige bestemming voor een dagje met de kids tijdens de herfstvakantie. Er zijn talloze mogelijkheden om je bezoek aan deze regio compleet te maken met leuke arrangementen. Combineer bijvoorbeeld je bezoek met een heerlijke lunch en diverse leuke activiteiten. Op die manier haal je het maximale uit je verblijf in de gemeente Halderberge.

Kleine mensjes route door Oudenbosch of in de botanische tuin het Arboretum

In Oudenbosch is er een route die perfect is voor de kleintjes, namelijk de¬†kleine mensjes route.¬†Maar wie of wat zijn deze mysterieuze figuren eigenlijk? Ze zijn bijna onzichtbaar, maar ze bestaan echt. In Oudenbosch vind je meer dan 50 kleine kubusjes van slechts 2,3 bij 2,3 centimeter, met daarin piepkleine menselijke figuurtjes verstopt.¬†Tijdens deze wandeling ga ja samen met de kids op ontdekkingstocht langs deze fascinerende “kleine mensjes,” die je alles zullen vertellen over het prachtige Oudenbosch.¬†¬†

Ook in de botanische tuin het Arboretum is er een kleine mensjes klimaatroute die geschikt is voor de jonge avonturiers. Ga met de kinderen op ontdekkingstocht en leer meer over het klimaat. 

Speurtochten en knutselen in het Arboretum

Naast de kleine mensjes route zijn er ook verschillende speurtochten in de botanische tuin het Arboretum. Bijvoorbeeld de kabouterspeurtocht, waarbij de kinderen op zoek gaan naar verborgen kabouters. Op woensdagmiddag tijdens de herfstvakantie is er een speciale herfstmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tijdens deze middag kunnen de kinderen knutselen met dennenappels, een herfststukje maken en marshmallows roosteren bij de vuurkorf. Een leuke activiteit voor de hele familie! Ga naar buiten en geniet van de natuur. Bewandel het laarzenpad in het Gastels laag Wil je lekker naar buiten en genieten van de natuur? Dan is het laarzenpad in het Gastels laag een echte aanrader! Het startpunt van de route is in de Heinbergsestraat in Oud Gastel. Je volgt de oranje paaltjes van staatsbosbeheer en ontdekt de mooie omgeving. Maak van de gelegenheid gebruik om met de kinderen het speelbos in Oud Gastel te bezoeken. De kinderen kunnen zich uitleven op het blotevoetenpad, het insectenhotel bekijken en genieten van een heerlijke picknick op de gezellige bankjes.

Outdoor escape room

Voor de avontuurlijke kids is een outdoor escape room een absolute aanrader! Los bijvoorbeeld het melkmysterie op de boerderij op of beleef een spannend avontuur in het Pagnevaartbos. Een onvergetelijke ervaring tijdens de herfstvakantie!

Bewandel de Kinderkunstroute

De Kinderkunstroute biedt een gevarieerde selectie van kunstwerken voor jong en oud. Van kleurrijke beelden tot indrukwekkende gebouwen – er is voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de diversiteit en het vakmanschap van de lokale kunstenaars. Speciaal voor kinderen is de Kinderkunstroute een waar avontuur. Ontdek samen de wereld van kunst in de buitenlucht. De Kinderkunstroute is niet alleen een kans om kunst te bewonderen, maar ook om de prachtige omgeving van Halderberge te verkennen. Wandel door sfeervolle straatjes, ontdek pittoreske plekjes en geniet van de rustgevende natuur. Het is een unieke combinatie van cultuur en natuur die je nergens anders zult vinden.

Bekijk de routes

Maple Farm Adventures – activiteiten met pony’s

Ben je op zoek naar een leuk en avontuurlijk uitje met het gezin tijdens de herfstvakantie? Dan is¬†Maple Farm Adventures¬†in Halderberge d√© plek om naar toe te gaan! Bij Maple Farm Adventures kunnen kinderen zich vermaken met allerlei leuke activiteiten met de pony’s. Voor ponyrijden tot het verzorgen van de dieren. Er is genoeg te doen!

Een educatief uitstapje voor de wijsneuzen

Wil je tijdens de herfstvakantie graag iets educatiefs doen met het hele gezin? Breng dan een bezoek aan Sterrenwacht Tivoli. Deze volkssterrenwacht is één van de oudste van Nederland. Leer meer over de wonderen van het heelal en ontdek de geheimen van de sterren. In Halderberge is er ook een natuur-historisch en volkenkundig museum te vinden. Hier kun je verschillende collecties opgezette dieren bewonderen en meer leren over het onderwijs uit het verleden. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Zouavenmuseum en ontdek het verhaal achter de strijders voor de Paus.

Kom vliegtuig spotten bij het vliegend museum

Breng zeker ook een bezoek aan het vliegend museum in Halderberge. De kinderen kunnen vliegtuigen bewonderen en meer leren over de geschiedenis van de luchtvaart.

Bezoek filmtheater Fanfare: een ware bioscoopervering voor kinderen

Filmtheater Fanfare biedt meer dan alleen een filmvertoning. Het is ware bioscoopervaring, ook voor de kinderen. Er is een breed aanbod aan films, ook voor de jonge kijkers. Bijvoorbeeld¬†Klara’s gekke treinavontuur. Een niet te missen film voor de kids.

Speciale arrangementen voor een compleet dagje uit

Om jou te ontzorgen hebben we speciale arrangementen samengesteld voor een compleet dagje uit met het gezin. Of je nu op zoek bent naar een luncharrangement of een bezoek aan het vliegend museum, wij hebben het voor je geregeld in een arrangement. Combineer je bezoek met een heerlijke lunch in een gezellig restaurant. Geniet van lokale gerechten en laat je verwennen door de Brabantse gastvrijheid in Halderberge. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om je dagje uit tijdens de herfstvakantie compleet te maken. Kies het arrangement dat bij jou past en bestel je tickets.

Vliegensvlug door Halderberge

Vliegensvlug door Halderberge

12:00 - 13:00 uur Ontvangst met een 12- of 1-uurtje inclusief kop koffie bij restaurant Bargo in Bosschenhoofd

13:00 - 14:00 uur Bezoek Vliegend Museum inclusief rondleiding

14:00 - 14:30 uur vertrek naar Oudenbosch (5,5 km op eigen gelegenheid)

14:30 - 15:30 uur Koffie met gebak bij Villa d'este of Grand café de Basiliek

15:30 - 16:30 uur Audiotour of rondleiding Basiliek

Dit arrangement is te boeken op donderdag t/m zondag voor ‚ā¨29,50 per persoon

Cultuur snuiven Basiliek Oudenbosch

Ontdek klein Rome in Brabant | Stadswandeling & audiotour Basiliek

11:00 ‚Äď 12:30 uur Stadswandeling Oudenbosch

12:30 ‚Äď 13:30 uur Lunch bij Villa d‚Äôeste of Grand caf√© de Basiliek

13:30 ‚Äď 14:30 uur Audiotour Basiliek

14:30 ‚Äď 15:00 uur Afsluiting met koffie en gebak bij Villa d'este of Grand caf√© de Basiliek

Dit arrangement is te boeken op donderdag t/m zondag voor ‚ā¨25,95 p.p.