fbpx

Wat te doen in Hoeven

Hoeven is één van de 5 kernen van de gemeente Halderberge. Hoeven is vooral bekend van “Bosbad Hoeven” tegenwoordig Splesj!. Dit waterspeelparadijs voor jong en oud ligt in het Pagnevaartbos tussen Hoeven, Bosschenhoofd en Oudenbosch. Jaarlijks wordt de bekende Fietsvierdaagse Hoeven georganiseerd waar veel bezoekers op af komen. Hoeven is dan ook een ideale plek om te starten met fietsen in West-Brabant. Er zijn diverse restaurants met een uitstekende kaart te vinden in Hoeven en ook de Van Gogh-fietsroute loopt door Hoeven met een luisterpaal in het centrum.

Geschiedenis van Hoeven

Er is voor het eerst sprake van Hoeven in 1282 als de Heer van Breda grond verkoopt aan de Bisschop van Antwerpen. Dit grondgebied strekt zich uit over een groot gebied tussen Bergen op Zoom en Breda en bestaat dan vooral uit moeraslanden. In Hoeven wordt een buitenverblijf gebouwd voor de Bisschop. Vanaf deze plek wordt het grondgebied gecultiveerd en bruikbaar gemaakt voor landbouw en veeteelt. Het buitenverblijf groeit uit tot priesteropleiding voor het bisdom van Breda en is dat in aangepaste vorm tot vandaag de dag nog. In hetzelfde pand zijn nu een restaurant en hotel gevestigd.

Wat te doen in Hoeven

Hoeven is een perfecte uitvalsbasis voor sportievelingen die van fietsen en wandelen houden. Het dorp ligt precies op de grens van zand en klei, waardoor je noordelijk polders en rivieren vindt en zuidelijk heides en bossen. Dit maakt deze regio zo afwisselend. Ook voor cultuurliefhebbers is er veel te zien én beleven. Grootseminarie Bovendonk is een rijksmonument dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Met een wandeling door het Pagnevaartbos ga je terug naar de tijd van de turfvaart en loop je over de paden waar ook Vincent van Gogh liep tijdens zijn nachtwandeling naar Zundert. Naast wandelen en fietsen kan er ook gezwommen worden in het Pagnevaartbos, namelijk bij waterspeelparadijs Splesj!. Dit grootste waterpark van de Benelux is leuk voor jong én oud!

Vakantie in Hoeven

In- en om Hoeven kan prima overnacht worden. Er zijn diverse (mini-)campings en hotels te vinden en bij Splesj! zijn ook diverse bungalowparken te vinden. Er is meer dan genoeg te beleven voor een weekendje weg, midweek of vakantie in Hoeven en omstreken! Bekijk alle accommodaties

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers