Ontdek de 9 Wonderen en parels van Oudenbosch

In Oudenbosch waan je je even in Rome. De imposante basiliek, een replica van de Sint Pieter-basiliek in Rome, het sfeervolle plein bij de kapel van Saint Louis en de indrukwekkende gebouwen en beelden laten je verrassen.

De 9 Wonderen van Oudenbosch: een wandeling die je verwonderd

Oudenbosch heeft altijd groot gedacht en hard gewerkt. Er is gestreden voor kerk en paus, voor goed onderwijs en armenzorg. Het dorp wordt gekenmerkt door inspirerende figuren zoals de ‘bouwpastoor’ Willem Hellemons, die met zijn grote dromen en daden het verschil heeft gemaakt. En ook broeders, zusters en soldaten voor de Paus hebben hier in Oudenbosch hun sporen nagelaten.

Stap in de voetsporen van ‘bouwpastoor’ Willem Hellemons en ontdek de historie tijdens de wandeling “De 9 Wonderen van Oudenbosch“. Een tocht van 2,5 kilometer die je meeneemt langs de 9 Wonderen en parels van Oudenbosch.

Ontdek de 9 wonderen van Oudenbosch

In Oudenbosch hangt geschiedenis in de lucht. De immense basiliek met zijn koepel, het plein, de beelden... Ze toveren meteen het verre Rome voor ogen. In het kleine Oudenbosch is groot gedacht en hard gewerkt. Gewerkt én gestreden, voor kerk en paus, voor goed onderwijs en armenzorg. In Oudenbosch is voor elke bezoeker - jong en oud - iets te beleven. Oorlog en wapengekletter, de ruimte en de rust van een groene kloostertuin, een kerkbezoek, een staalkaart van twee eeuwen bouwkunst. Ontdek het tijdens de wandeling langs de 9 wonderen van Oudenbosch.

Bijzondere wonderen en onontdekte parels van Roomse grootsheid

Je start bij de¬†Basiliek¬†van Oudenbosch, ge√Įnspireerd op de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Maar er is meer! Een van de hoogtepunten van de route is het verstopte plein bij de kapel van¬†Saint Louis, waar je je even waant op het Sint Pieterplein in Rome. Ook de¬†Botanische tuin Arboretum¬†is een oase van groen, die je niet mag missen. Hier kun je genieten van prachtige flora en fauna, te midden van de historische pracht van Oudenbosch. Ontdek meer over Oudenbosch en breng een bezoek aan de aansluitende musea langs de route, denk aan het¬†Zouavenmuseum, het¬†Natuurhistorisch en Volkenkundigmuseum¬†of de¬†sterrenwacht Tivoli.

Sluit de wandeling in stijl af

Na de wandeling is het tijd voor ontspanning op het Jan Gielenplein, de Markt of het Jezu√Įetenplein. Hier vind je gezellige¬†caf√©s en restaurants¬†waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en gastvrijheid.

Speciale producten, acties en arrangementen

Om jouw ervaring compleet te maken, hebben diverse ondernemers speciale producten, acties en arrangementen ontwikkeld die aansluiten bij de “De 9 wonderen van Oudenbosch”. Laat je verrassen door¬†exclusieve aanbiedingen¬†en geniet van extra’s die je nergens anders zult vinden.

  • Basiliekbier van bier & delicatessewinkel de Fenkel:¬†Bier & delicatessewinkel de Fenkel¬†verkoopt ‚ÄėBasiliekbier‚Äô maar liefst drie verschillende varianten. Niet alleen hebben de biertjes een Halderbergs tintje in de naam, maar van elk verkocht flesje gaat ook nog een 0,25 cent naar het onderhoud van de Basiliek.
  • Een miniatuur Basiliek of een puzzel van maar liefst 1000 stukjes:¬†In de¬†souvenirwinkel¬†van de Basiliek is een miniatuur van de Basiliek of een puzzel van maar liefst 1000 stukjes te verkrijgen.
  • Verrukkelijke bonbons:¬†Chocolatier Nagelkerke¬†heeft verrukkelijke bonbons in de vorm van de koepel van de Basiliek. Leuk om zelf te proeven of weg te geven!

Speurtocht naar wonderen met de citygame

Wil je op een interactieve manier de wonderen van Oudenbosch ontdekken? Dan is de citygame “De 9 Wonderen van Oudenbosch” echt iets voor jou! Hierbij ga je op zoek naar de wonderen en verborgen parels van Oudenbosch. Niet alle wonderen zijn meteen zichtbaar. Om ze te ontdekken, moet je verschillende vragen beantwoorden en opdrachten oplossen. Door de verschillende opdrachten op te lossen, speel je steeds meer wonderen vrij. Stap in de voetsporen van Willem Hellemons en maak kennis met Oudenbosch op een interactieve en avontuurlijke manier. Deze citygame is op ieder gewenst tijdstip, eenvoudig te spelen via een app op je eigen telefoon. Download de app, volg de instructies en laat je leiden langs de wonderen en verborgen parels Oudenbosch. Vergeet niet om je telefoon opgeladen mee te nemen.

Wil je de citygame boeken? Bestel dan nu je tickets via de ticketshop van Visit Halderberge. En dat is nog niet alles! Speciaal voor de zomervakantie hebben we een leuke aanbieding: gebruik de kortingscode Wonder2024.

Speel de game

Stap in de voetsporen van Willem Hellemons en ontdek de 9 wonderen van Oudenbosch. Met de citygame ‚ÄúDe 9 wonderen van Oudenbosch‚ÄĚ ga je op zoek naar de wonderen en parels van Oudenbosch. Niet alle wonderen zijn meteen zichtbaar! Je kunt ze vrijspelen door het oplossen van verschillende opdrachten die je onderweg tegenkomt.
Video afspelen over Citygame 9 wonderen Oudenbosch