De Meeshoeve

Het rijksmonument ‘De Meeshoeve’ is een boerderijcomplex uit de 18e eeuw in Oud Gastel. Een bijzondere plek waar de familie Mees 100 jaar woonde en werkte. Het is nu een zorgboerderij waar je welkom bent in de theetuin of voor een rondleiding.

Het boerenleven uit de 18e eeuw

Het rijksmonument ‘De Meeshoeve’ is een boerderijcomplex uit de 18e eeuw in Oud Gastel. Een bijzondere plek waar de familie Mees 100 jaar woonde en werkte. Het gezin was heel behoudend, er hebben dan ook bijna geen vernieuwingen plaats gevonden. Het interieur van het museum is nog in authentieke staat, evenals het bakhuis waarin tijdens open dagen nog brood gebakken wordt. In 2002 kreeg de boerderij een nieuwe functie als zorgboerderij en biedt dagbesteding en dagopvang aan mensen met een zorgvraag. Er zijn wandelpaden, een teeltkas, hooimijt, fruithoek, vlindertuin en kikkerpoel aangelegd.

Verder een veldkapel met een Mezenhof (met de grafzerken van de familie Mees) en het Meesmuseum. Er worden groenten, fruit en bloemen geteeld en er is een diversiteit aan dieren.

De doelstelling van de Meeshoeve is om een sociale en groene ontmoetingsplek te zijn.

Bezoek de Meeshoeve

Belangstellenden kunnen de Meeshoeve bezoeken tijdens de open dagen en voor een rondleiding op vrijdagmiddag tijdens de openstelling van het winkeltje met de koffie- en theeschenkerij. Groepen kunnen een afspraak maken voor een rondleiding, dit kan op alle dagen van de week, behalve op zondag.

Andere locaties in de buurt