7 zomerse tips – Halderberge – West-Brabant

De zomervakantie loopt op zijn eind en al waren de temperaturen niet altijd zomers, we hopen op een mooie nazomer! Tijd voor tips voor jong en oud, van actief tot lekker op ’t gemakje: ook in de nazomer is het goed toeven in Halderberge.

#hiermoetjezijninbrabant

Bosschenhoofd

Wie wordt er nu niet vrolijk van: een verse bos bloemen in huis, of in de camper of caravan natuurlijk! In de Margrietstraat (hoe toevallig!) in Bosschenhoofd pluk je ze zelf. Het leuke is dat de zussen Anja en Ilse juist die bloemen zaaien die je niet vaak tegen komt bij de bloemist. Een emmertje en schaartje staan voor je klaar van 4 juli t/m 10 oktober op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 – 16:00 uur. Lees meer over hun aanbod. 

Oudenbosch

De lang verwachtte rondvaart vanuit Oudenbosch is van start. Voortaan te reserveren via Waterpoort rondvaarten. Rondvaartboot Merijntje Gijzen vaart een nieuwe route vanuit Oudenbosch tot aan het open water van het Volkerak. Het Volkerak is een drie provinciën-punt (Brabant, Zuid-Holland en Zeeland).

De tocht duurt ongeveer 3,5 uur, waarbij je vaart over de rivieren Mark en Dintel helemaal tot aan de Manders’sluis te Dinteloord.

Onderweg maak je gebruik van lekkere drankjes en hapjes uit de gezellige bar. Voorlopig is de eerst volgende datum 22 augustus. Verdere data volgen snel. Wil je een bijzondere locatie voor een feestje? De boot is ook voor een privégezelschap af te huren. Reserveren doe je hier. 

Photo’s by: Walnoothoeve & Vleesboerderij Masseurs

Halderberge

De buurt écht ontdekken doe je als je off-road gaat en de boeren landweggentjes trotseert. En geloof ons, daar heb je er in Halderberge genoeg van. Evenals gastvrije en trotse boeren en agrariërs. Fiets deze route en ontdek op alle 14 locaties het verhaal achter het bedrijf. Met een beetje geluk is één van de boerderijwinkeltjes geopend en scoor je nog iets lekkers voor thuis. Naar de route. 

Oud Gastel

Als de temperaturen stijgen is het lekker om af en toe te verkoeling op te zoeken. Op de chopper toer je door het Brabantse land en krijg je vanzelf een lekker windje in je gezicht. Ook leuk om samen met een groepje te doen en zo verschillende locaties in Halderberge te bezoeken. Je huurt ze voor twee uur óf een hele dag bij het Veerhuis in Oud Gastel. 

Photo by: Het Veerhuis

Oudenbosch & Hoeven

Op 25 september vindt de 4e editie van het Bierfestival in Oudenbosch plaats op het Jezuietenplein. Van 14:00 – 20:00 uur proef je de lekkerste biertjes van diverse brouwerijen. Voor meer informatie en updates houd je hun Facebookpagina in de gaten.

Wil je liever zelf bierbrouwen?

Tijdens de workshop bierbrouwen bij Brouwerij ’t Meuleneind in Hoeven leer je hoe je bier maakt. Je volgt het gehele proces op de voet en helpt de brouwer met het brouwen van het bier.

De workshop start om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het arrangement kost €59.50 per persoon, inclusief koffie met wat lekkers in de ochtend, een lunch tussen de middag en een proeverij.
Eerstvolgende datum: 11 september a.s.

Liever een proeverij met je eigen club vrienden? Vanaf 15 personen heb je een proeverij op maat.
Reserveren voor de workshop of contact opnemen voor een eigen proeverij doe je hier.

Halderberge 11 & 12 september

Een perfect weekend om in Halderberge te zijn: tijdens de 3e editie van de kunst- en atelierroute. Met dit jaar als thema ‘liefde & lust’ belooft het een zwoele (na)zomer te worden. Je hebt tijdens dit weekend de mogelijkheid om verschillende lokale en regionale kunstenaars te ontmoeten in hun atelier of expositieruimte. De route doe je per fiets, wandelend of met de auto. De locaties zijn zowel zaterdag als zondag geopend van 11:00 – 17:00 uur. 

Photos by Rommens Koeien

Hoeven

Een activiteit voor het hele gezin of met de vriendengroep? In Halderberge heb je diverse escaperooms, voor zowel binnen als buiten. Recent geopend: Het Melkmysterie op de boerderij bij Rommens koeien. Hier wordt je  niet opgesloten in een klein kamertje… Nee, je krijgt de gehele boerderij als speelveld. Binnen 60 minuten moet je samen met je teamgenoten het mysterie oplossen.

Het avontuur begint met een vriendelijk ontvangst op de boerderij. Voor iedere deelnemer is er een lekkere kop koffie of thee en een heerlijk stuk echte boerencake.

Liever een escaperoom in het bos, gebasseerd op de waargebeurde Kluisjesroof in Oudenbosch, of ontsnappen uit de wijkelder? 

Enthousiast geworden en bezoek je één van de door ons getipte locaties? Deel jouw unieke kiekje op social media en vergeet ons niet te taggen! 

Fijne (na)zomer!

 #visithalderberge en #hiermoetjezijninbrabant