20 tips voor een coronaproof uitstapje in West-Brabant

Nu de wereld weer geopend is tippen wij je 20 coronaproof activiteiten in West-Brabant. Zo hopen we dat je nu, maar ook in de lente en zomer, toch lekker op pad kunt.

#hiermoetjezijninbrabant

Toeren zoals op een solex, maar dan op een mega stoer ding. In no-time verken je de hele omgeving, zonder dat het je veel inspanning kost. Bij het Veerhuis stap je na een veiligheidsinstructie zo de chopper op. Zie jij jezelf al zitten?

Geocaching, een wereldwijde hit, maar nog lang niet bekend bij iedereen. Over de hele wereld zijn kleine ‘schatten’ verstopt, die je door middel van coördinaten probeert te vinden. Vaak is er de mogelijkheid om je naam achter te laten, zodat degenen na je zien wie er al eerder op die plaats geweest zijn. Lees hier meer over geocaching.

Arboretum Jesper den Uil 2

Foto: Jesper den Uil 

Arboretum 23 april 2021 SK (31)

Foto: Visit Halderberge

3. Struinen tussen 2500- planten en bloemensoorten

Voor deze tip moet je nog héél even geduld hebben. Onthoud hem alvast voor later, want een wandeling door de Botanische Tuinen van het Arboretum in Oudenbosch wil je niet missen. Het Arboretum opent haar deuren op 1 april! Spot de meest mooie bloemen en planten, geniet van de rust en alle insecten en vogels die er rondfladderen. Hoe deze tuinen in hartje Oudenbosch terecht kwamen? Dat heeft het dorp aan de Broeders van Saint Louis te danken. De vrijwilligers vertellen je er graag meer over. Direct tickets bestellen

Foto door: Jim Janssens

4. Picknicken met de voeten in het water

Het is een kunstwerk an sich, de waterpicknicktafels in Stampersgat. Graag gebruikt door gasten die met de boot passeren, maar ook leuk voor fietsers en wandelaars. Trakteer jezelf op een lekkere lunch van één van de restaurants in Halderberge en geniet ervan met de voetjes in het water. Net vakantie toch?!

Zin in een actief uitje op het water? Suppen is tegenwoordig helemaal in en Mireille van Bobla sup daagt je uit om mee het water op te gaan. Op het water is meer dan genoeg ruimte om afstand te houden. Let op: het schijnt verslavend te zijn 😉 voor je het weet ben je ieder weekend op de sup te vinden.

Als de weergoden enigszins goed gezind zijn is dit een tip waar de kids je de rest van de dag nog dankbaar voor zijn. Bij het speelbos in Oud Gastel is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is een blotevoetenpad, een wilgentenentunnel, een insectenhotel, er zijn stap- en zitpalen en evenwichtsbalken. Ook een reusachtige picknicktafel en zitbank ontbreken niet.

Foto door: Sabrina Matthijssen

Foto: feyaslagman via Instagram

De plek waar stad en kunst één worden: de blinde muren van Breda. Beter bekend als the Blind Walls. Bij je bezoek aan West-Brabant zéker één voor op je to-do list. Normaliter volg je met een gids een wandel- of fietstour, maar in deze coronaperiode hebben ze ook een alternatief: ‘Tour it yourself’. Je koopt een tas gevuld met een gidsje, route, koffietegoed en andere leuke goodies. Overtuigd? Bekijk hier meer over de tour.

Foto: Voorbraak Kersen

De smaak van het Brabant proef je hier. Maak kennis met alle agrarische ondernemers. Stel je eigen fietsroute samen langs de boerderijen en scoor wat lekkers in één van de velen boerderijwinkels. ’S Avonds zet je een echte Brabantse maaltijd op tafel, zo van het platteland.

Op Het Aardbeienterras in Rijsbergen vind je talloze leuke activiteiten. Nog héél even geduld maar tegen de zomer proef je er ook de lekkerste zomerkoninkjes op het terras. Maak vanaf het terras een mooie wandeling of ontdek met de kids het speelbos met het dierenavonturenpad.

Foto: Het Aardbeienterras Rijsbergen

Foto: Breda International Airport via Instagram

10. Vliegtuigen spotten bij Breda Airport

Aan een heuse Spottersplek wordt gewerkt, maar vliegtuigen spotten kan er al prima. Op Breda International Airport, in de volksmond beter bekend als ‘Seppe’, spot je bij helder weer de mooiste vliegeniers. Met omliggende restaurants Bargo en de Cockpit scoor je een kop koffie, lunch of diner. Minder weer? Dan zijn de vliegtuigen binnen te spotten in het Vliegend Museum van Bosschenhoofd.

Foto: Uit in Zuid via Instagram

Foto: Uit in Zuid via Instagram

Verken de Biesbosch relaxt met je eigen bootje. Vanuit Geertruidenberg huur je ‘een bootje gezond’ en ontdek je een stukje Brabant vanaf het water. Voor deze boten heb je geen vaarbewijs nodig. Mooi weer op komst? Plan jullie dagje varen op tijd, want het is mega populair.

Laat je verrassen door alle verborgen parels in Oudenbosch en ontdek het verhaal erachter. Vanaf maart vertrekken de gidsen van dinsdag t/m zondag om 11:00 uur van het informatiepunt in Oudenbosch. Liever zelf op pad? Loop hem gratis met een audiotour. Neem wel oortjes of een kop telefoon mee, dan vertelt gids Mark Buijs je tijdens je wandeling meer. Lees meer. 

Op het plein van Saint Louis (door Visit Halderberge)

13. Speurtocht in het Speurbos

Niets is lekkerder dan met de kids actief bezig zijn in de buitenlucht. Heb je ook zo’n enthousiaste speurneus thuis zitten? Boek dan de QR code- of kabouter speurtocht. In het Pagnevaartbos, tussen Hoeven en Bosschenhoofd ben je 1,5 à 2 uur zoet. Lees meer. 

14. Outdoor escape: puzzelen in het bos

We blijven nog even in het Pagnevaartbos, want dit is ook thuishaven voor de Outdoor Escaperoom. Probeer samen het raadsel van de Basiliek of de Turfstekers op te lossen. Een zenuwslopende activiteit waar je echt goed moet samenwerken. Ontrafelen jullie het mysterie binnen de tijd?

Foto: Petra Huijsmans

15. Italiaanse sferen in Oudenbosch

Oké, we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: de Basiliek van Oudenbosch is echt een parel. Of je héél even echt in Italië wandelt. Niet gek ook, want dit is een geschaalde kopie van de St. Pieter in Rome. Oja, als je na je bezoek nog even langer in Italiaanse sferen wilt blijven, steek dan even de weg over en haal een Italiaans ijsje bij Un Momento. 

16. Treasure Island, kanoën, steppen

Bij Akkermans Leisure in De Heen vermaakt iedereen zich. Op het moment huur je een sloep of geniet je op het terras. Zodra de versoepelingen zich aankondigen zullen zij als buitenlocatie als één van de eerste weer volledig openen. Ga er golfen, kanoën of steppen. Onthoud deze locatie ook zeker voor jullie eerstvolgende familiedag 😉 

Foto: Akkermans Leisure

Vestingstad Willemstad is meer dan de moeite waard voor een historische wandeling. De stad van Willem van Oranje kent een hoop verhalen. Maak een wandeling, relax aan het pittoreske Haventje op een gezellig terras en ontdek meer bij Fort Sabina met het coronaproof ‘ommetje fort’.

Foto door: Ons West Brabant

18. Klimbos de Brabantse wal

Actief in de buitenlucht, maar dan voor de echte waaghalzen vanaf 6 jaar. Maak jij een vrije val, bungee sprong of neem je de nieuwe tokkelroute? In 2020 ontving het Klimbos een bronzen award voor ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’, dus deze mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een uitje met het gezin. Ontdek meer.

19. Helm op en crossen maar

West-Brabant is een mooie regio voor een rondje op de mountainbike. Vanuit hier steek je ook zo de grens over naar de zuiderburen en cross je een ronde over de Kalmthoutse heide. Zelf niet in het bezit van een mountainbike? Huur er een.

Foto: Wielerexperience Roosendaal

20. Wielerexperience Roosendaal

Wielerliefhebbers opgelet: in Roosendaal vind je een gave Wielerexperience. Een Wielerbaan, MTB-Trail en Pumptrack, met gloednieuwe dirt jump. Dagelijks vrij toegankelijk van 8:00 – 22:00 uur, indien er geen events zijn. Bekijk meer. 

We hopen dat we je opweg hebben geholpen, zodat je veilig op pad kunt. Heb je zelf nog leuke coronaproof tips? Deel deze met ons!