Stadshaven Oudenbosch

De jachthaven van Oudenbosch ligt aan een korte zijtak van de Mark / Dintel in het centrum van Oudenbosch. De jachthaven ligt op steenworp afstand van de Basiliek van Oudenbosch en de winkelstraat van Oudenbosch met alle faciliteiten om de hoek.

Stadshaven centraal in West-Brabant

De stadshaven van Oudenbosch is een van de meest centrale havens van West-Brabant. Voor vaste plaatsen is Oudenbosch bij uitstek geschikt. Met een treinstation op 950 meter, snelwegen A16 en A17 in de nabijheid van Oudenbosch en een uitgestrekt vaargebied binnen handbereik, van Biesbosch tot de Zeeuwse wateren is Stadshaven Oudenbosch zowel makkelijk bereikbaar, als uiterst geschikt voor een grote variatie aan vaartochten.

Passantenhaven Oudenbosch

Maakt u een mooie vaartocht door West-Brabant met uw boot? Dan is de Stadshaven van Oudenbosch de ideale aanlegplaats voor een korter of langer verblijf. In Oudenbosch is veel te zien en beleven, voor jong en oud. Liefhebbers van erfgoed kunnen hun hart ophalen in de Basiliek van Oudenbosch, bij Sterrenwacht Tivoli of op het voormalig Jongensinternaat St. Louis. Deze prachtige monumenten en de diverse musea in Oudenbosch vullen uw dag in een handomdraai. Met twee supermarkten om de hoek van de haven kunt u uw benodigdheden voor op de boot hier gemakkelijk inslaan. Ook andere winkels zoals de HEMA, Kruidvat, slager of kledingwinkel vindt u op steenworp afstand in de Fenkelstraat, die uitkomt op de Haven.

Faciliteiten

De stadshaven, bestaande uit een passantenhaven en een haven voor vaste plaatsen is van alle gemakken voorzien. De haven van Oudenbosch biedt centrale boot tappunten voor elektra (16A) en water. Daarnaast zijn voor een langer verblijf sanitair en wasvoorzieningen aanwezig. Op 300 meter van de stadshaven van Oudenbosch is tevens een tankinrichting voor diesel en benzine gelegen.

Ligging

Stadshaven Oudenbosch ligt aan een korte zijtak (1100m) van de Mark / Dintel. Vaart u het kanaal uit en slaat u af naar stuurboordzijde vaart u richting Etten-Leur, Breda, Oosterhout en Drimmelen met de prachtige Biesbosch. Slaat u af naar bakboordzijde dan liggen Stampersgat, Roosendaal, Steenbergen, Benedensas, Dintelsas en Willemstad binnen handbereik.

De grote wateren Hollands Diep, Volkerak en Maas brengen u van buiten Noord-Brabant gemakkelijk naar West-Brabant. Via Drimmelen of Dintelmond/Dintelsas vaart u West-Brabant binnen.

Meer informatie over varen in West-Brabant vindt u via Varen in Brabant.

Rondvaarten

Vanuit de Stadshaven van Oudenbosch vertrekken in het seizoen ook rondvaarten over de Mark en Dintel. Ook dagvaart voor groepen behoort tot de mogelijkheid. Deze rondvaarten worden uitgevoerd door Waterpoort Rondvaarten.

Andere locaties in de buurt