Ontspannen op het water

Halderberge ontdek je niet alleen vanaf het vasteland maar zeker ook vanaf het water. Het water is altijd erg belangrijk geweest voor transport naar de grote steden in Brabant en Holland. Ontdek Halderberge vanaf het water tijdens een rondvaart.

Bezoek Halderberge vanaf een hele andere kant, namelijk vanaf het water! Ontdek de mooie natuur van Halderberge tijdens de rondvaarten die vertrekken vanuit de haven van Oudenbosch. 

Tijdens de rondvaart van ongeveer 3 uur zal de schipper je van interessante informatie voorzien. Ken jij het verhaal achter Oudenbosch en Nieuwenbosch? Ontdek het nalatenschap van de suikerindustrie in Oud Gastel en vaar vervolgens Stampersgat binnen en leer over de Elizabethsvloed en de gevolgen voor West-Brabant. Kortom: met een rondvaart vanuit Oudenbosch ben je een gezellig dagje weg in een prachtige en historische omgeving!

Varen en fietsen

Varen en fietsen is een leuk idee voor wie West-Brabant eens op een andere manier wilt ontdekken! Stap op één van de opstappunten op langs de vaarroute van de dagvaart en fiets vanaf één van de andere haltes terug naar je beginpunt. 

Vaar je mee?

De rondvaart voert je langs de andere kant van Halderberge, de dijken het water en de waterhistorie van het gebied. De boot is van alle gemakken voorzien, waaronder wc’s en een bar. Tijdens de rondvaart kan je genieten van een hapje of drankje bij de bar.

De rondvaarten vinden tijdens het vaarseizoen in 2023 plaats op de onderstaande data: 

9 september om 12:15 uur 
15 september om 12:15 uur 
22 september om 12:15 uur 
23 september om 12:15 uur 
29 september om 12:15 uur 
7 oktober om 12:15 uur 
13 oktober om 12:15 uur 
21 oktober om 12:15 uur 
27 oktober om 12:15 uur 

De rondvaart gaat door bij minimaal 15 personen. 

Naast de bovenstaande data is het ook mogelijk om een rondvaart voor uw eigen gezelschap te boeken. U kunt hiervoor contact opnemen met: waterpoort@europe.com

Kosten

Rondvaart volwassenen: €23,00 per persoon 
Rondvaart kinderen: €15,95 per persoon 

TIP: Combineer de rondvaart met een stadswandeling, bezoek aan het Arboretum, sterrenwacht of een van de musea en ontvang 20% korting op de rondvaart.