7 Zomerse Tips in Halderberge voor jouw dagje uit

We gaan nu veel op vakantie in eigen land en dat is eigenlijk ook wel eens lekker.

Laat je verbazen over hoeveel moois er zó dichtbij eigenlijk al die tijd al was. Of je nu tips zoekt voor een dagje weg, of voor tijdens jouw week op de camping in de buurt. Wij selecteerden alvast 7 zomerse tips in Halderberge voor jouw dagje uit – en ja – ook voor als het weer in Nederland even niet zo zomers is.

Veel plezier!

Het klinkt niet alleen zomers, het is ook gewoon een activiteit om niet te missen als je met de kids in de buurt bent. De 7 waterglijbanen toveren de rest van de dag een lach op hun gezicht. Er is een spray-park van wel 900m2, de allergrootste van Europa. Er is een speeltuin met Airtrampoline en de fanatiekelingen dagen elkaar uit voor een potje Adventure minigolf. Pa en ma? Die houden vanaf een fijn schaduwplekje een oogje in het zijl. Trek? Bij ‘ons Caat’ of de snackbar eet je ook meteen een hapje op het park.

Let wel op, i.v.m. de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal dag tickets beschikbaar en alleen online! Voor gasten die overnachten op het park Molecaten is er altijd toegang op vertoon van de Bosbad pas.

2. Een wandeling door bijzondere planten- en bomenverzameling

Wist je dat er in Oudenbosch een enorme planen- en bomenverzameling huist in de vroegere kloostertuinen? Met wel 2500 verschillende soorten is het Arboretum van Oudenbosch een feestje voor alle liefhebbers. Een ontspannen middagje wandelen mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Halderberge. Meer weten over dit erfgoed? Vanaf 8 personen is het mogelijk een gids te boeken die je graag meer vertelt.

3. Het water op

De Dintel en De Mark lenen zich uitstekend voor een mooi vaartochtje. Beschik je over een bootje? Lucky you! Vaar zeker eens over de West-Brabantse rivieren. De rust is aangenaam en mocht je niet alleen passeren, meer dan aan in de haven van Oudenbosch of Hoeven om ook het cultureel erfgoed te ontdekken of een borrel mee te pakken op één van de Brabantse terrassen. Vanuit Halderberge bereik je binnen een uurtje trouwens de historische binnenstad van Breda. Ook het aanmeren in Vesting Willemstad is een aanrader en maakt jouw Brabantse vaaravontuur compleet.

We snappen dat het met een flinke bui misschien even niet zo zomers is in Oudenbosch. Wél bezig zijn met de natuur, maar toch droog binnen? Breng eens een bezoek aan het Natuurhistorisch- en Volkenkundig museum van Oudenbosch. Zij exposeren collecties op het gebied van geologie, archeologie, levende natuur, mens en milieu en volkenkunde. De verzamelingen gaan soms terug tot halverwege de negentiende eeuw! De exposities wisselen regelmatig en je kunt er elke woensdagmiddag, zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 terecht.

De indoor escaperooms kennen we inmiddels wel, maar in Halderberge heb je de mogelijkheid voor een escaperoom 2.0. Je wordt namelijk niet opgesloten in een klein kamertje… Hier krijg je een heel bos tot je beschikking! Los het mysterie van de Legenda Baslicae op of vind de rijkdommen van De Turfstekers terug. Twee escaperooms die wel een goede dosis samenwerking kunnen gebruiken. Ook een aanrader voor grotere groepen!

6. Toeren met de chopper

Een echte aanrader om Halderberge binnen no-time te verkennen: de e-chopper. Met deze stoere snorfiets chop je van hot naar her. Je ontdekt het landschap en maakt zo nu en dan een stop voor een mooie foto of een welverdiend drankje op het terras. Ook heel leuk als groepsuitje. 

7. Ready for take off?

Voor een vakantie in eigen land hoef je dan wel niet naar de luchthaven, een bezoekje aan Breda Airport is wél heel erg leuk. Het vroegere vliegveld ‘Seppe’ is nu een mooie spottersplek van kleine vliegtuigjes. In het Vliegend Museum leer je alles over de geschiedenis van de luchtvaart en met een beetje geluk maakt één van de eigenaren van het vliegtuigje een tripje en kun je ze in de lucht spotten. (let op: zij openen hun deuren vanaf zaterdag 1 augustus en vooraf reserveren is verplicht!) Vanuit Restaurant de cockpit in Bosschenhoofd heb je een goed zicht op de baan en geniet je van een lunch-, diner of borrel. Zelf ook een rondvlucht maken? Bekijk hier de mogelijkheden.

Heb je zelf nog zomerse tips in Halderberge voor een dagje uit? Deel deze blog door te klikken op de Facebook button hieronder en voeg er jouw ultieme tip aan toe met #visithalderberge! Fijne zomer!