Ontdek Halderberge vanaf de bank!

Met de Meivakantie voor de deur is april bij uitstek de maand om de deur uit te gaan. Dat dat nu even niet gaat is heel jammer, maar noodzakelijk. Gelukkig geniet je zo toch een beetje van de mooiste plekken van Nederland vanaf je eigen tuinstoel of loungeset! In Halderberge zijn verschillende musea en andere mooie plekjes vanuit huis te bezoeken. Geniet van de virtuele rondleidingen!

1. Basiliek van Oudenbosch

De Basiliek van Oudenbosch is misschien wel de meest bijzondere kerk van Nederland. Een geschaalde kopie van de SInt Pieter Basiliek in Rome en dat in een dorp. Ontdek de Basiliek met de virtuele rondleiding.

2. Mastboomhuis

De tijd staat hier stil, letterlijk. Alle klokken geven half tien aan, het tijdstip dat de laatste bewoner, Henri Mastboom in 1999 zijn laatste adem uitblies. Ontdek in dit huis dat geconserveerd is met “suspended decay” een huishouden dat van 1874 tot 1999 nauwelijks vernieuwd is. Een stap terug in de tijd met de virtuele rondleiding.

3. Arboretum Oudenbosch

Het voorjaar is begonnen in het Arboretum, de botanische tuin in Oudenbosch. De bloemen staan in bloei maar bezoekers zijn er niet. Zonder geur maar met prachtig beeld kan je zo toch genieten van de voorjaarsbloei. Struin ook door de virtuele botanische tuin voor prachtig beeld.

Meer virtuele rondleidingen volgen? Je vindt ze o.a. op Visit Brabant en Holland.com!

Welkom in Halderberge

Halderberge is een gemeente in het Westen van Brabant. In de dorpen Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en Hoeven is het goed toeven voor jong en oud. Wandelen, fietsen en de natuur in, is in ieder seizoen heerlijk. Ook de avonturiers en cultuurliefhebbers halen hier hun hart op. Lees onze blogs voor de leukste tips. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang ieder seizoen nieuwe tips in je inbox. 

Meer tips

21 tips voor een coronaproof uitstapje in West-Brabant

Klein maar fijn: de 5 bijzondere musea in West-Brabant, Halderberge

Op fotosafari in Halderberge: 7 Unieke fotostops

7 Zomerse Tips in Halderberge voor jouw dagje uit

De paden op, de lanen in! De mooiste natuurplekjes van Halderberge

Howard sprong uit zijn vliegtuig en moest zich vermommen als boer

Een tragisch incident in de vroege ochtend van 10 mei 1940

Kleur mee en ontdek Halderberge!

Dagje weg in Nederland: bezoek Halderberge!

10 redenen om Brabant dit voorjaar te bezoeken

Alles moest blijven zoals het was

De smaak van zand en klei

Het avontuur van het luchtruim

Het hart van West-Brabant

Vorige
Volgende