Dagje weg in Nederland: bezoek Halderberge!

Een dagje weg in Nederland?
Ontdek verrassend Halderberge

Wie een dagje weg wil in eigen land denkt al snel aan Amsterdam of één van de andere grote steden. Leuk, maar niet echt verrassend.
Tussen de massa’s toeristen is de beleving niet fijn. De drukte ontzien, maar wel een leuke dag beleven? Bezoek Halderberge.

Halderberge is een gemeente in West-Brabant die bestaat uit de 5 Kernen Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Hoeven en Bosschenhoofd. Niet alleen voor cultuur, maar ook voor natuur en avontuur is het hier goed vertoeven.

Cultuursnuiven in Brabant

Al vanaf heinde en verre zie je Halderberge liggen. De Basiliek van Oudenbosch torent boven het landschap uit.
Hé maar dit bouwwerk heb ik in Italië ook al eens gespot! Dat klopt, deze Basiliek is een kopie van de Sint Pieter in Rome.
Tijdens een stadswandeling in Oudenbosch waan je je al snel in Italiaanse sferen.

In de wintermaanden is het cultuursnuiven extra sfeervol tijdens de kapelconcerten. In de Basiliek van Oudenbosch en de Kapel van Bovendonk Hoeven zijn verschillende concerten gepland.

Wandelen en fietsen in de Brabantse natuur

Ook in deze wintermaanden is het fijn wandelen en fietsen. In het herfstachtige landschap geniet je van de rust en op zijn tijd tref je een sfeervolle Brasserie of culinair restaurant.

Op avontuur in Brabant

Liever iets meer actie? Vanaf vliegveld Seppe maak je een parachuttesprong of stap je op een vliegtuig voor een rondvlucht over West-Brabant. Huur een Solex in Oud Gastel of verken de gemeente op de mountainbike.

 

Meer lezen over de diversiteit van Halderberge? In Discover Benelux verscheen onlangs een artikel.