Kleine mensjes route Oudenbosch

Je ziet ze bijna niet, maar ze zijn er toch echt. Ruim 50 kubusjes van 2,3 bij 2,3 centimeter. Vind ze en ze vertellen je een verhaal over de plek waar je staat, het gebouw voor je neus of de straat achter je.

Op zoek naar de verhalen in Oudenbosch

Als je echt goed zoekt, vind je ze! Ook een aantal kleintjes zonder kubusje, zo in de gevel, aan een boom of tussen de voegen van een van de oude gebouwen van Oudenbosch.

Vind ze en ze vertellen je een verhaal over de plek waar je staat, de mensen die er gewoond hebben of over een van de gebouwen voor -of achter je.

De kleine mensjesroute is een initiatief van Kunsthal Oudenbosch, Monique Jasperse.

Ga naar de route

Kleine klimaatmensjes in het Arboretum

De kleine mensjes klimaatroute in het Arboretum is een boeiende, educatieve en grappige speurtocht in het Arboretum. U gaat op zoek naar Kleine Klimaat Mensjes die in diverse tafereeltjes interessante verhalen en weetjes vertellen over onze directe leefomgeving. Zo is er bijvoorbeeld Plastic Soeperman die helpt met het opruimen van rondzwervend plastic. Ook wordt er een link gelegd naar de klimaat burgemeester Eric Bakker, die zich inzet om een voedselbos binnen de gemeente Halderberge te creëren.

Ga naar de route

Kleine Mensjes Havenroute

Duik in de historie van de Haven door de Kleine Mensjes Havenroute! Vanaf half april nemen we je mee op een verrassende reis door de geschiedenis van de haven van Oudenbosch. Laat je verwonderen door 14 levendige tafereeltjes die op een speelse en luchtige wijze het verhaal van deze bijzondere plek vertellen. Leer meer over de turfstekers, haringeter, de touwtrekkers en nog veel meer!

Stap in de schoenen van de kleine mensjes en ontdek de geheimen achter de haven en de fascinerende geschiedenis van Oudenbosch.

Ga naar de route

Deze routes vind je misschien ook leuk