Tips voor kids

Eropuit met kids in West-Brabant

Sta je met de kids op de camping of ben je een dagje in de buurt, dan ben je vast op zoek naar een leuke activiteiten in de regio. We zetten graag onze favoriete tips voor je op een rij.

Dagje weg met kinderen

Tijdens de weekenden en vakanties wil je graag een uitstapje plannen waar het hele gezin zich vermaakt. Voor alle leergierige, actieve en fanatieke kids hebben we de leukste activiteiten op een rijtje gezet. Voor de jongeren, maar ook oudere kinderen zijn er leuke activiteiten.

Escape games

Weer of geen weer, deze escapegames zijn in ieder seizoen een spannend uitstapje voor het gezin. Ga voor Outdoor escapegame ‘Legedae Basilica’, ‘De Kluisjesroof’ in Oudenbosch of los het ‘Melkmysterie’ op de boerderij van Rommens Koeien.

Stap in de voetsporen van Willem Hellemons en ontdek de 9 wonderen van Oudenbosch. Met de citygame “De 9 wonderen van Oudenbosch” ga je op zoek naar de wonderen en parels van Oudenbosch. Niet alle wonderen zijn meteen zichtbaar! Je kunt ze vrijspelen door het oplossen van verschillende opdrachten die je onderweg tegenkomt.

Waterpret

In de zomermaanden vermaakt iedereen zich in waterspeelpark Splesj, misschien beter bekend als ‘Molecaten Park Bosbad Hoeven’. Je vindt er verschillende baden, glijbanen en een spraypark, één van de grootste van Europa. De ouders kijken vanaf een fijn schaduwplekje op het gras toe en iets lekkers scoor je bij de snackbar op het park.

Wijsneuzen

Een educatief uitstapje met het gezin? Leer meer over de sterren bij Sterrenwacht Tivoli, één van de oudste volkssterrenwachten van Nederland.

Bekijk collecties opgezette dieren en leer meer over natuur en cultuur in het natuur-historisch en volkenkundig museum.

Geïnteresseerd in techniek. Leer meer over het ontstaan ervan, de motoren en zie de mooiste vliegtuigen van dichtbij in het Vliegenmuseum. Met een beetje geluk spot je ze met mooi weer ook op de landingsbaan of in de lucht!