Stadswandeling Oudenbosch

Wandelen in klein Itali√ę, gewoon in Oudenbosch

Cultuur snuiven en tegelijkertijd meer horen over de bijzondere gebouwen die je passeert? Boek dan een wandeling met één van onze enthousiaste gidsen. Boek een privégids voor jouw gezelschap.

Wandel je mee?

Ontdek de verborgen parels van Oudenbosch

De gidsen leiden je in 1,5 uur langs het unieke culturele en religieuze erfgoed vanaf Oudenbosch.

Vanaf 1 april tot 1 november is het mogelijk om op donderdag t/m zondag deel te nemen aan een openbare stadswandeling Oudenbosch. Tickets zijn de boeken via de onderstaande button.

Liever een privégids? Reserveer jullie privégids via onderstaande button of neem contact op met info@visithalderberge.com

De stadswandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan de gemeente Halderberge. Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt. Maak gebruik van de gratis audiotour of gegidste stadswandeling en loop in 1,5 uur mee langs de highlights. Laat je verrassen door de bijzondere gebouwen in dit dorp. Ook de Brabantse gezelligheid ontbreekt tijdens de wandeling niet.

De Italiaanse Invloeden van Pastoor Hellemons

Pastoor Willem Hellemons speelt een belangrijke rol in het verhaal van de stadswandeling. Hij groeide op in Roosendaal, maar studeerde later in Rome, waar hij verliefd werd op het Italiaanse Roomse leven. Hoe dat gebeurde, lees je in dit verhaal.

Bij zijn terugkeer in Nederland streek hij neer in Oudenbosch, maar hij bleef dromen over Itali√ę. Ge√Įnspireerd door de Italiaanse architectuur en levensstijl liet hij imposante gebouwen neerzetten. De Basiliek is daarvan de meest bekende. Deze kopie van de Sint-Pieter in Rome is vele malen kleiner, maar des te indrukwekkender in een dorpje als Oudenbosch. Ook de verschillende scholen en instellingen waar Pastoor Hellemons zich voor inzette bouwde hij in deze stijl. De economie in Oudenbosch kreeg door al deze bedrijvigheid een enorme boost. Er verrezen statige herenhuizen en de haven en het station draaide overuren! De invloed die deze pastoor in de 19e eeuw had, maakt Oudenbosch tot wat het vandaag de dag is.

De verschillende bouwwerken zijn altijd goed bewaard gebleven en vormen de highlights van de stadswandeling.

Kosten

Audiotour:
Gratis

Stadswandeling openbaar donderdag t/m zondag van 1 april tot 1 november:
‚ā¨5,00 p.p.

Stadswandeling met privégids:
‚ā¨40,00 per gids (maximaal 10 personen)

* Een stadswandeling met privégids is boekbaar vanaf 8 personen. Een privégids voor minder personen boeken? Dat kan, de kosten zijn dan gelijk aan de prijs voor 8 personen.

Partners

De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch is samengesteld en ontwikkeld door Visit Halderberge, stadsgids Mark Buijs en streekomroep Ons West Brabant. Voor vragen of meer informatie neem je contact op met info@visithalderberge.com

Audiotour Stadswandeling

Zelfstandig Oudenbosch en al haar verhalen ontdekken? Met de audiotour ga je zonder gids op pad en kom je langs 10 bijzondere plekken in Oudenbosch. Audiogids Mark vertelt je alles over de mooiste plekjes. De audiotour start vanaf het station in Oudenbosch en is te volgen door de QR-code met de camera van je telefoon te scannen op het station óf op deze pagina.

Over de audiotour

  • Volg de stadswandeling audiotour gratis met¬†Izi Travel
  • Beluister de audiotour op je telefoon
  • Zet je locatievoorziening aan om de stadswandeling optimaal te kunnen volgen.
  • De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch duurt ongeveer 1,5 uur.
  • De Audiotour volg je in het Nederlands, Engels of Duits.