Dagje weg in West-Brabant

Doen in West-Brabant

Zoek je een uitje in West-Brabant? Er is van alles te doen in West-Brabant. Ontdek de prachtige natuur, imposant erfgoed en de leukste activiteiten om te doen in West-Brabant. Leef je uit in een klimbos, op een kartbaan of tijdens een festival. Ga op boottocht door West-Brabant of op Zeehondensafari of stap achter het stuur van een electrisch bootje en ontdek de Biesbosch. We inspireren je graag met de leukste tips voor een dagje uit in West-Brabant, want er is meer dan genoeg te doen in West-Brabant!

Navigeer snel naar

Actief er op uit in West-Brabant

Zoek je meer spanning? Een gave activiteit voor kinderen of een keer écht wat anders? Gelukkig is er ook genoeg te doen als je een actief uitje zoekt in West-Brabant! Van het grootste waterspeelpark van Nederland en België tot een van de uitgebreidste leisureparks van Nederland. Het ligt allemaal dicht bij elkaar in West-Brabant.

Culturele en historische uitjes in West-Brabant

West-Brabant is een bijzondere streek waar door de eeuwen heen veel gebeurd is. Sommige plekken kennen een historie die méér dan 700 jaar teruggaat. Één van de oudste steden van Nederland, Geertruidenberg lig in West-Brabant aan de rand van de Biesbosch. Geertruidenberg en diverse andere plaatsen zijn onderdeel van de Zuiderwaterlinie die Holland moest beschermen. De eerste bouwwerken van de linie stammen uit de 16e eeuw als de Spanjaarden aan de deur kloppen. Maar er is meer historie dan alleen de Zuiderwaterlinie in West-Brabant. Bijzondere kerken en seminaries, bestuurscentra en kunsthistorie, je vind het allemaal in West-Brabant. We hebben de populairste bestemmingen alvast op een rijtje gezet.

Bezoek natuurgebieden in West-Brabant

West-Brabant is wat natuur betreft een enorm afwisselend gebied. Geniet je van een goede wandeling in de bossen, dan kan je je volop uitleven in West-Brabant. Dwars door de regio ligt “de Naad van Brabant”. Aan de ene kant liggen de hogere zandgronden, aan de andere kant de natte kleigrond. Dat zie je ook in het landschap en de natuur! De hoger gelegen zandgronden staan vol met bossen en heides die haast aaneengesloten van Breda tot Bergen op Zoom doorlopen. De noordelijke kleingronden bestaan voor grote delen uit polders en dijken. Dit maakt de natuur in West-Brabant zo interessant! We hebben alvast wat wandelroutes en fietsroutes voor je uitgestippeld. Zelf op avontuur? Plan je eigen route met de routeplanner van Visit Brabant.

Topevenementen in West-Brabant

Er is te veel te doen om op te noemen in West-Brabant. We hebben de belangrijkste UITagenda’s van West-Brabant hier benoemd. Hier vind je de meeste activiteiten in West-Brabant!