Stampersgat

Geniet van de rust in Stampersgat

Aan de oevers van rivier de Mark ligt het dijkdorp Stampersgat. Een opmerkelijke plaatsnaam voor een rustig Brabants dorp. Geniet van de rust en het uitzicht op de bijzondere waterpicknickbanken in Stampersgat of fiets langs de suikerfabriek tijdens de bietencampagne.

Geschiedenis van Stampersgat

Stampersgat is een dorp gelegen in de gemeente Halderberge. Het ligt tussen Fijnaart en Oud Gastel. Tot 1997 vormde Stampersgat samen met Oud Gastel, de gemeente Oud en Nieuw Gastel. Het dorp ligt aan rivier de Dintel. Aan de west kan van het dorp ligt het Mark-Vlietkanaal.

Stampersgat is vooral bekend als de plaats waar suikerfabriek ‚ÄėDinteloord‚Äô gevestigd is. De suikerfabriek vormde samen met de suikerfabrieken van Roosendaal en Zevenbergen de¬†Verenigde Co√∂peratieve Suikerfabrieken¬†(VCS). Later is deze co√∂peratie opgegaan in Suiker Unie en Cosun. De geschiedenis van de suikerindustrie is beschreven in dit¬†verhaal.

Wat te doen in Stampersgat

Ga je naar Stampersgat, dan word je overvallen door rust en natuur. De uitgestrekte polders en pleziervaartuigen vormen hier het decor. Aan de Dintel is een aanlegsteiger aanwezig voor pleziervaartuigen. Een perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars. Bekijk hier de diverse wandel‚Ästen fietsroutes.

Vakantie in Stampersgat

Wil je op vakantie gaan naar Stampersgat? Rondom Stampersgat zijn diverse campings en hotels te vinden om Stampersgat en de regio te ontdekken. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in de omgeving?

TIP

Toeristisch Informatiepunt Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Bij het Toeristisch Informatiepunt in Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze gastvrouwen- en heren helpen je graag!

Alle locaties in Stampersgat