fbpx

Wat te doen in Stampersgat

Geschiedenis van Stampersgat

Stampersgat is een dorp gelegen in de gemeente Halderberge. Het ligt tussen Fijnaart en Oud Gastel. Tot 1997 vormde Stampersgat samen met Oud Gastel, de gemeente Oud en Nieuw Gastel. Het dorp ligt aan rivier de Dintel. Aan de west kan van het dorp ligt het Mark-Vlietkanaal. Wat meteen opvalt in Stampersgat zijn de twee industriële vestigingen en is omgeven door zeekleipolders.

Stampersgat is vooral bekend als de plaats waar suikerfabriek ‘Dinteloord’ gevestigd is. De suikerfabriek vormde samen met de suikerfabrieken van Roosendaal en Zevenbergen de Verenigde Coöperatieve Suikerfabrieken (VCS). Later is deze coöperatie opgegaan in Suiker Unie.

Wat te doen in Stampersgat

Ga je naar Stampersgat, dan word je overvallen door rust en natuur. De uitgesprekte polders en pleziervaartuigen. Aan de Dintel is een aanlegsteiger aanwezig voor pleziervaartuigen. Een mooie uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars. Bekijk hier de diverse wandel- en fietsroutes.

Vakantie in Halderberge

In- en om Halderberge kan prima overnacht worden. Er zijn diverse (mini-)campings en hotels te vinden. Er is meer dan genoeg te beleven voor een weekendje weg, midweek of vakantie in Stampersgat, Halderberge en omstreken! Bekijk hier alle accommodaties.

 

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers