Auf Fotosafari in Halderberge: 7 einzigartige Fotostopps

Deze zomer ga je dan misschien wel niet naar het buitenland, maar wist je dat je in Halderberge ook prima op ‘fotosafari’ kunt? Je spot er een mooie combinatie van erfgoed en natuur op de meest fotogenieke plekjes. We tippen een aantal fotostops in onze gemeente. Schiet jij het perfecte plaatje? Deel jouw mooiste kiekjes met ons. We zijn benieuwd naar jouw ‘big 5’ tijdens jouw fotosafari in Halderberge. 

1TP5EsmusseinBrabant

Grote Cour van Saint Louis

Eén van de grootste verborgen parels binnen Halderberge is de Grote Cour en de Kapel van Saint Louis in Oudenbosch! Het voormalig jongensinternaat Saint Louis is een van de grootste bouwwerken van Oudenbosch. 

De kloosterorde werd in 1840 opgericht om de Oudenbossche jeugd les te geven, maar al snel werd het een populaire school en genoot dit jongensinternaat nationale bekendheid. De leerlingen kwamen uit het gehele land vanwege de hoge kwaliteit van opleiding.

De kapel die deze grote Cour afmaakt heeft een voorgevel van de St. Jan van Lateranen en de koepel is een kopie van de Sint Pieter in Rome. 

Een bezoek aan de grote Cour en de Kapel van Saint Louis is de moeite waard. Deze verborgen parel leent zich bij uitstek voor het maken van een unieke selfie of groepsfoto. Het complex wordt momenteel in zijn oude glorie hersteld. De koepel is inmiddels uitgepakt en zorgt voor een glinstering die je niet kunt missen. We kunnen niet wachten totdat hopelijk later jaar de complete kapel uit de steigers is!

Photo by @Marloesdaily

Gastel Niedrig

Photo by Anita Bosker 

Een aanrader voor de vroege vogels: zonsopkomst bewonderen vanaf Naturschutzgebiet Het Gastels Laag. In ieder seizoen een plaatje. Met de ochtenddauw en de rust om je heen is het genieten. Een gevarieërd stukje natuur. En wat spot je daar in de verte? De koepel van de Basiliek! Onze volgende fotostop.

83245254_519502371994922_5733667106043804836_n
81562591_2639235689485862_4364837091732417650_n

Photo’s by: @andre.bonga.photography

Basilika von Oudenbosch

Nergens in Oudenbosch vind je zoveel verschillende kleuren onder één dak als in de Basiliek van Oudenbosch. Bij het betreden van de Basiliek waan je jezelf direct in Rome. Niet zo gek als je bedenkt dat de Basiliek een kopie is van de Sint Pieter, alleen 16x kleiner. Het letterlijke hoogtepunt van de basiliek van Oudenbosch is de koepel. Deze is te betreden met een 140-treden tellende wenteltrap. 

Durf jij het aan om het perfecte plaatje te schieten boven in de indrukwekkende koepel?

 

tip: meer te weten komen achter dit kleurrijke italiaanse gebouw? Boek een rondleiding met gids of loop de audiotour! 

Sky high

Liefhebber van vliegtuigen? Dan is Breda International Airport in Bosschenhoofd jouw ideale spottersplek. Spot diverse sportvliegtuigen en kleine privéjets op de landingsbaan of in de lucht! Schrik niet als er tijdens het spotten opeens parachuttisten naar beneden komen. Ook dat is mogelijk vanaf het vliegveld. 

Die echten DraufgÀnger machen selbst einen Rundflug machen in einem solchen Flugzeug oder bei einem Fallschirmsprung, ein wirklich einzigartiges Bild garantiert!

Sie können sich entspannen in Restaurant das Cockpitvon wo aus Sie auch einen fantastischen Blick auf die Startbahn haben. 

Photo by: ENPC SEPPE

Foto von: _Michelle_Green_

Bovendonk Hoeven

Bovendonk in Hoeven is een gebouw vol verrassingen. In dit meesterwerk van Pierre Cuypers huist tegenwoordig een hotel en conferentiecentrum. Bijzondere details, patronen en doorkijkjes maken dit één van de fotostops om niet te missen tijdens jouw fotosafari in Halderberge. 

Photo by @stimfotografie

Markt en St. Laurentiuskerk Oud Gastel

Halderberge kent naast zijn avontuur ook prachtige, oude en monumentale geveltjes. Op de markt van Oud Gastel zijn deze dan ook zĂ©ker te vinden. Een opvallend huis staat op nummer 11: het ‘Spaensch Cruys’, genoemd naar een kruis van dezelfde naam dat jarenlang heeft gehangen in de St. Laurentiuskerk. Bezoek daarnaast het gezellige CafĂ© ‘Onder de Toren’ en breng een bezoek aan de St. Laurentiuskerk. Ook op deze plekken kun je niet zonder camera passeren!

molen st maartenspolder hoeven

Hoevense Beemden - Molen in de St. Maartenspolder

Deze groene polder aan de rand van Hoeven is de plek voor jouw bijzondere natuurfoto’s! Het gebied is ontstaan door de turfwinning in de 14e en 15e eeuw. In de Hoevense Beemden ligt de St. Maartenspolder. In deze polder staat de romp van een oude watermolen.

Dit idyllische plekje moet je gezien hebben! Dus wanneer je gaat fietsen, fiets dan het zandpad in naar de verborgen molen op de Poldersdijk en ontdek deze plek zelf.

Benieuwd geworden naar deze bijzondere locaties in Halderberge? Breng dan een bezoek deze gemeente! Deel jouw unieke kiekje op social media en vergeet ons niet te taggen! #visithalderberge en #hiermoetjezijninbrabant 

Heb jij nog meer unieke fotostops in Halderberge? Laat het ons weten! 

Willkommen in Halderberge

Halderberge ist eine Gemeinde im Westen von Brabant. In den Dörfern Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd und Hoeven ist das Leben schön fĂŒr Jung und Alt. Wandern, Radfahren und AusflĂŒge in die Natur sind zu jeder Jahreszeit schön. Auch Abenteurer und Kulturliebhaber kommen hier voll auf ihre Kosten. In unseren Blogs finden Sie die besten Tipps. Oder abonnieren Sie unseren Newsletter und Sie erhalten jede Saison neue Tipps in Ihren Posteingang. 

Weitere Tipps

ZurĂŒck
Weiter