Vier Koningsdag in Halderberge

Koningsdag staat weer voor de deur! Heb je zin om iets leuks te doen, maar weet je nog niet zo goed wat? Laat je dan inspireren door de verschillende Koningsdagactiviteiten georganiseerd in heel Halderberge! Waag een dansje op het grootste technofestival van Nederland of struin over de altijd gezellige vrijmarkt. Onder het genot van een hapje en een drankje bij de restauration kun je genieten van de muziek en de gezellige Brabantse sfeer in Halderberge!

Vier Koningsnacht in stijl bij Fidei et Arti

Van 20:00 tot 02:00 uur wordt Fidei et Arti omgetoverd tot een bruisend 80’s en 90’s Oranjefeest. Dans de hele nacht door op de beats van DJ Willem Jongeneelen en geniet van het fantastische optreden van LikeU2 – The Dutch U2 Tribute Band!

Ready for take off tijdens Free Your Mind Kingsday bij Breda Airport

Als je echt klaar bent om je Koningsdagweekend naar een hoger niveau te tillen, dan mag je Free Your Mind Kingsday zeker niet missen. Dit festival vindt plaats op Breda Airport vanaf 26 april en belooft weer een spectaculair feest te worden. Met meer dan 40.000 bezoekers in 2 dagen wordt dit het grootste technofeest van Nederland (WOW!).

Wat dit festival extra bijzonder maakt, is de exclusieve camping dit jaar. Hier kun je verblijven en genieten van alle festiviteiten zonder je zorgen te maken over het reizen van en naar het festivalterrein. Bekijk ici de informatie en regels van de camping, zodat je goed voorbereid bent op je festivalavontuur.

Kom langs bij de photobooth van Visit Halderberge!

Op 27 april zal Visit Halderberge aanwezig zijn met een photobooth op het festival. Hier kun je de leukste foto’s maken om je Koningsdagherinneringen vast te leggen. De photobooth zorgt voor instant plezier en mooie foto’s die je kunt delen op social media. Kom jij ons een bezoekje brengen?

Bekijk hier de beelden van vorig jaar:

Versierde fietsenoptocht

Op 27 april vindt er in de ochtend een versierde fietsenoptocht plaats voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt je inschrijven op die dag tussen 09.30 en 10.00 uur bij de tafel van het Oranjecomité (hoek Markt/Hellemonsstraat). Om 10.00 uur gaan de kinderen achter de Oudenbossche Harmonie aan naar het gemeentehuis. Daar zal burgemeester Bernd Roks prijzen uitdelen voor de mooist versierde fietsen. Na afloop, om 10.30 uur, neemt hij samen met de Oudenbossche Harmonie en de scouting de aubade af. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen alle kinderen ook nog eens een leuke verrassing!

Vrijmarkt

Naast de versierde fietsenoptocht vindt er ook een jaarlijkse Vrijmarkt plaats in het centrum van Oudenbosch: van 10.00 tot 16.00 uur. Deze Vrijmarkt is zoals die ooit bedoeld was: simpel, gezellig en helemaal gratis! De route dit jaar loopt iets anders dan normaal: Markt, Hellemonsstraat, Jezuïtenplein. Let op: Als je een grondplek wilt bemachtigen, moet je je daarvoor aanmelden. De plekken zijn 3 bij 3 meter groot.

Inschrijven voor de Vrijmarkt kan via vrijmarkt@oranjecomiteoudenbosch.nl

Koningsdagfeest op de pleinen van Oudenbosch

Op het Basiliekplein vinden er van 12:00 tot 16:00 doorlopende demonstraties en workshops plaats. Deze worden verzorgd door Free Running Cobras – Roosendaal, afgewisseld door dansgroep Dynamo – Roosendaal.

Op het Jezuïtenplein en Jan Gielenplein kun je genieten van livemuziek tussen 12:00 en 18:00 uur. Op het Jan Gielenplein treden de band Plep en DJ Djowie Blokland afwisselend op, en op het Jezuïtenplein kun je luisteren naar de muziek van de band Ivo Stuivenberg en DJ Jasper van de Riet. Daarnaast kun je op het Jezuïtenplein ook een foodtruck van ’t Zusje vinden, evenals een springkussen en een ijscokar.

Nog meer trek? Plof neer op de gezellige terrassen voor een hapje en een drankje bij één van de lokale horecaspots: Grand Café de BasiliekEetcafé De BiechtUn Momento 2.0Brasserie Bij Wit’t Zusje Oudenbosch et Villa d’Este

Maak een stadswandeling

Ook tijdens Koningsdag is het mogelijk om een stadswandeling te maken. Wandelen blijft een fantastische activiteit, vooral tijdens een dag als Koningsdag! En met een stadswandeling in Oudenbosch lijkt Rome ineens dichterbij dan je denkt. En als we je nog een tip mogen geven: deze stadswandeling kan ook gecombineerd worden met een culinaire ervaring in een van de horecagelegenheden. Benieuwd naar de combinatiedeals? Neem dan snel eens kijkje op de arrangementenpagina.

Spectaculaire afsluiting met het Oranjeconcert

De dag wordt afgesloten met een Oranjeconcert in Fidei et Arti. Tijdens dit concert treden het Oudenbosch’ Mannenkoor, Vox Populi, Confetti Klanken, West Brabants Gemengd Koor en het Zeemanskoor de Kreekrakkers op. Het concert begint om 19:30.

Geniet van Koningsdag in Halderberge!

Enthousiast geworden na het lezen van al deze activiteiten? Aarzel dan niet langer en reserveer nu jouw favoriete activiteiten voor een fantastische Koningsdag!