fbpx

Wandel- en fietsroutes in West-Brabant

West-Brabant is de fietsregio bij uitstek. Het landschap van West-Brabant vraagt er om per fiets ontdekt te worden. Fiets door polders, bossen en over dijken langs rivieren en kanalen of over prachtige uitgestrekte heides langs de Belgische grens. Het kenmerkende West-Brabantse landschap is ontstaan door de ligging op zowel zand- als kleigrond. Typisch voor West-Brabant zijn de vele dorpjes en stadjes waar je altijd een café of restaurant vindt voor een kop koffie met iets lekkers voor tijdens een pauze in uw fietstocht. Kortom, lekker fietsen in West-Brabant!

Knooppunten fietsroute West-Brabant

In heel Noord-Brabant is een uitgebreid knooppuntennetwerk aangelegd om de mooist mogelijke fietstochten te kunnen maken. De combinatie met al het erfgoed in Oudenbosch, Hoeven en Oud-Gastel maakt het de ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten, wandelingen en uitstapjes: alleen, samen of met het hele gezin. De verschillende fietsroutes gaan langs het erfgoed, lekker de bossen in of lekker de polder in. Vanuit Halderberge ben je binnen een uur fietsen in Breda of Willemstad en ook Roosendaal ligt om de hoek. Laat je verrassen door al de mooie routes in Halderberge en daarbuiten.

Zelf een route maken

Kies je fiets- of wandelroute en start vanuit Oudenbosch

De mooiste fietsroutes  van West-Brabant

Fietsroute rondje Halderberge

Gewoon even een lekker rondje fietsen? Ontdek dan drie van de vijf kernen van Halderberge. Met deze knooppuntenroute is alles eenvoudig te vinden en kom je langs enkele restaurants en brasserie’s voor een welkome onderbreking van de fietstocht.

Bekijk de route 

 

Klein rondje Halderberge

Halderberge ontdekken, maar niet teveel kilometers maken? Met dit rondje van 22 kilometer zie je een hoop, maar ben je geen uren van huis.

Bekijk de route

 

 

Fietsroute naar Asperge- en wijn boerderij De Santspuy

Deze route brengt je naar de Santspuy in Etten-Leur, waar je kennis maakt met de lokale producten. Reserveer hier je rondleiding of strijk neer voor een proeverij. Ook onderweg wordt je voorzien van tips voor een lekkere tussenstop.

Bekijk de route

 

Fietsroute door het Brabantse landschap – 43 kilometer

Deze fietsroute is een echte aanrader voor de natuurliefhebbers. De route brengt je langs veel mooie plekjes in het Brabantse landschap. Met de knooppunten is de route makkelijk te rijden. Je hebt ook direct enkele tips voor een lekkere tussenstop.

Bekijk de route

 

Rondje Halderberge – 40 kilometer

De fietsroute langs de highlights van Halderberge. Met vertrek en aankomst naast St. Louis is de start van de fietstocht al imposant te noemen. Verder komt de fietsroute langs de Basiliek van Oudenbosch, langs rivier de Mark, Klooster Bovendonk, Bosbad Hoeven, Breda International Airport, het Mastboomhuis  en de haven van Oudenbosch.

Bekijk de route

 

Langs Mark en Dintel – 66 kilometer

De noordelijke grens van Halderberge ligt langs rivier de Mark, die van Dinteloord naar Breda stroomt. Slingerend langs de rivier liggen prachtige dijken met mooie vergezichten over de beemden, dorpjes en natuurlijk over de Mark en Dintel.

Bekijk de route

 

Naar Vestingstad Willemstad – 64 kilometer

De Zuiderwaterlinie verdedigde jarenlang Noord-Brabant tegen vijanden. Spanjaarden, Fransen en ook Duitsers hadden een harde kluif aan de verdedigingswerken die in Noord-Brabant waren opgetrokken. Dijken doorsteken, verstevigde steden, Noord-Brabant was een onneembare vesting. Fiets vanuit Halderberge naar het prachtige plaatsje Willemstad en kom langs vesting Klundert, Fort Bovensluis en Fort De Hel en laat de geschiedenis op je in werken.

Bekijk de route

Rondje Rucphense Bossen – 46 kilometer

Halderberge ligt op de grens van zand en klei. Dat kan je goed zien aan het landschap.
Ten noorden van Halderberge liggen de polders met kleigronden, iets ten zuiden van Halderberge de zandgronden met rijke en oude bossen. Deze route loopt via Zegge naar de bossen bij Sprundel, Rucphen en Sint Willebrord. In dit gebied werd vroeger op grote schaal turf gewonnen. Dit is nog terug te zien in de turfvaarten die in het landschap te vinden zijn.

Bekijk de route

Wandelroutes in West-Brabant

Ontdek de kernen van Halderberge met de Halderbergse Ommetjes. Wandelingen door de dorpen en het buitengebied van de dorpen langs de bijzondere plaatsen en plekjes. Laat je verrassen door leuke straatjes, statige huizen, kerken en prachtige uitzichten.

Parelpad – 2 kilometer

De monumenten in Oudenbosch zijn verbonden door het Parelpad. Waan je even in Rome met de Basiliek, St. Louis, Tivoli en het Arboretum. Het parelpad is individueel te bewandelen maar het is ook mogelijk om bij de verschillende monumenten een rondleiding te krijgen. Meer informatie over het Parelpad en de route

 

 

Culturele wandeling – 3 kilometer

Bezoekt u het centrum van Oudenbosch en wilt u meer leren over de bijzondere geschiedenis van dit bijzondere dorp? Dan is de culturele wandeling er speciaal voor u! Een wandeling binnen en buiten het dorpshart van Oudenbosch waarbij de verhalen van de herenhuizen, boerderijen en ook het station vertelt wordt. Bekijk de culturele wandeling

Hoevens Ommetje – 4,5 kilometer

Hoeven stond aan de basis van de ontginning van West-Brabant, vanuit Klooster Bovendonk. Een uithof van de Monniken van de Bernardusabdij te Hemiksem. Ontdek dit bijzondere dorp met het ommetje.

Bekijk de route

Bosschenhoofds Ommetje – 4,5 kilometer

Bosschenhoofd stond vroeger bekend als Seppe. Bij dit dorp net onder Oudenbosch vind je natuurpark Pagnevaart, Bosbad Hoeven en het Vliegend Museum bij Breda International Airport. Een bijzondere wandeling dorp dorp en bos.

Bekijk de route

Oud-Gastels Ommetje – 3 kilometer

De bijzondere kern van Oud-Gastel kan perfect te voet worden ontdekt. Met 2 musea, een prachtige kerk en het dorpsbos aan de rand van de kern kan je even lekker uitwaaien. Op de historische markt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Stap tijdens je wandeling binnen in de wereld van het Mastboomhuis of geniet van een drankje op een van de terrasjes.

Bekijk de route

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers