Parelpad | 2 KM

Met deze compacte route loop je langs de highlights van het erfgoed in Oudenbosch. De zilveren stippen leiden de weg langs o.a. de Basiliek van Oudenbosch, St. Louis en de Sterrenwacht Tivoli. Het gidsje van het parelpad haal je af bij het toeristisch informatiepunt in Oudenbosch.

Route in het kort

Wandelroute Parelpad – 2 kilometer

De monumenten in Oudenbosch zijn verbonden door het Parelpad. Waan je even in Rome met de Basiliek, St. Louis, Tivoli en het Arboretum. Het parelpad is individueel te bewandelen maar het is ook mogelijk om bij de verschillende monumenten een rondleiding te krijgen.

De wandeling langs het verhaal van Oudenbosch

Wie Oudenbosch voorbij rijdt kan het haast niet ontgaan, de beide koepels die fier boven het land uitsteken. Deze koepels, van de Basiliek van Oudenbosch en de Kapel van St. Louis vertellen een bijzonder verhaal van een bijzonder dorp in West-Brabant. Dat verhaal vertellen ze niet alleen. Dat doen ze samen met de andere parels: Sterrenwacht Tivoli, botanische tuin Arboretum, het Zouavenmuseum, het Natuurhistorisch- en Volkenkundig museum en de Protestantse kerk van Oudenbosch.

De erfenis van Willem Hellemons

Willem Hellemons is de verbindende factor van al het moois dat Oudenbosch te bieden heeft. Zonder Hellemons geen St. Louis, Tivoli, Basiliek of zelfs maar station in Oudenbosch! Het parelpad van Oudenbosch leid je met een uitgestippelde route van zilveren roestvrij stalen doppen langs het verhaal en verteld wat de bijzondere gebouwen en plaatsen in Oudenbosch aan elkaar verbindt.

De parelpad-route is zo’n 2 kilometer lang en slingert door het historische stadshart van Oudenbosch, door steegjes en tunneltjes langs pleinen en monumenten. Bezoek Oudenbosch op zondag in de zomer om bij alle monumenten een open deur te treffen en het bijzondere verhaal te ontdekken dat Oudenbosch zo bijzonder maakt.

Deze routes vind je misschien ook leuk

Natuurwandeling Oudenbosch, naar de reiger

NS-wandeling Zevenbergen – Oudenbosch

Culturele wandeling Oudenbosch | 5 km

Vorige
Volgende
Saint Louis - audiotour stadswandeling Visit Halderberge
Welkom terug!

We hebben je gemist. Er kan gelukkig steeds meer.  We laten je graag zien wat er al weer kan in Halderberge.