fbpx

Stadswandeling Oudenbosch

Stadswandeling met gids

De bijzondere geschiedenis van Oudenbosch ontdek je het best met een gids. Vanwege de huidige maatregelen is een stadswandeling met gids in 2020 niet mogelijk. 

Van dinsdag t/m zondag kunt u om 11:00 meewandelen in Oudenbosch en ontdekt u de verhalen achter de Basiliek, het Jongensinternaat, de Zouaven, de zusters van St. Anna en de Sterrenwacht. 

Stadswandeling Audiotour

Loopt u liever zelfstandig door Oudenbosch? Dat kan met de meertalige Audiotour. Download de app van IZI.travel of volg de tour in je browser terwijl je langs alle bijzondere plekken loopt. 

De wandeling duurt afhankelijk van loopsnelheid ongeveer één uur. Een gedeelte van de route is ook in te korten, mocht u een verkorte versie willen volgen

De stadswandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan de gemeente Halderberge. Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt. Maak gebruik van de gratis audiotour of gegidste stadswandeling en loop in 1,5 uur mee langs de highlights. Laat je verrassen door de bijzondere gebouwen in dit dorp. Ook de Brabantse gezelligheid ontbreekt niet.

De Italiaanse Invloeden van Pastoor Hellemons

Pastoor Willem Hellemons is een belangrijk personage in het verhaal van de stadswandeling. Deze man groeide op in Roosendaal, maar studeerde later in Rome, waar hij niet alleen pastoor werd, maar ook verzot raakte op het Roomse Italiaanse leven. Hoe dat kwam lees je in dit verhaal.

Bij zijn terugkeer in Nederland streek hij neer in Oudenbosch, maar hij bleef dromen over Italië. Geïnspireerd door de Italiaanse architectuur en levensstijl liet hij imposante gebouwen neerzetten. De Basiliek is daarvan de meest bekende. Deze kopie van de Sint-Pieter in Rome is vele malen kleiner, maar des te indrukwekkender in een dorpje als Oudenbosch. Ook de verschillende scholen en instellingen waar Pastoor Hellemons zich voor inzette bouwde hij in deze stijl. De economie in Oudenbosch kreeg door al deze bedrijvigheid een enorme boost. Er verrezen statige herenhuizen en de Haven en het station draaide overuren. De invloed die deze pastoor in de 19e eeuw had, maakt Oudenbosch tot wat het vandaag de dag is.

De verschillende bouwwerken zijn altijd goed bewaard gebleven en vormen de highlights van de stadswandeling.

 

stadswandeling oudenbosch

Audiotour Stadswandeling Oudenbosch

Zelfstandig Oudenbosch en al zijn verhalen ontdekken? Met de audiotour ga je zonder gids op pad en kom je langs 10 bijzondere plekken in Oudenbosch. Audiogids Mark verteld je alles over de mooiste plekjes. De audiotour start, net als de stadswandeling vanaf het station in Oudenbosch en is te volgen door de QR-code met de camera van je telefoon te scannen op het station óf op deze pagina.

Praktische informatie & tips

  • De Audiotour stadswandeling Oudenbosch is gratis te bekijken in de IziTravel App. De app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Playstore via deze QR-code.
  • Neem een headset mee of beluister op de speaker van je telefoon.
  • Zet je locatievoorziening aan om de stadswandeling optimaal te kunnen volgen.
  • De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch duurt ongeveer 1,5 uur.
  • De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch is in het Nederlands, Engels en Duits te volgen, startend vanaf het station van Oudenbosch.

Partners
De Audiotour Stadswandeling Oudenbosch is samengesteld en ontwikkeld door Visit Halderberge, stadsgids Mark Buijs en streekomroep Ons West Brabant. Voor vragen of meer informatie neem je contact op met tip@visithalderberge.com

Stadswandeling

 

Aansluiten bij een stadswandeling met gids?

Van januari tot december zijn er stadswandelingen van  dinsdag t/m zondag. Om 11:00 uur vertrekt de gids vanaf het informatiepunt in Oudenbosch. Iedereen kan hier bij aansluiten. Tickets zijn één maand voor aanvang boekbaar

 

Groepswandeling reserveren

Wil je de stadswandeling met een eigen gezelschap lopen, dan kan dit 7 dagen per week op basis van beschikbaarheid.

Neem contact op met tip@visithalderberge.com of bel met het informatie punt 0165 78 65 30
Open van vrijdag t/m zondag van 10:00 – 15:00 uur.

Tip: Combineer de stadswandeling met een rondleiding in de Basiliek van Oudenbosch!

Kosten

Reguliere wandeling: €5,00 p.p.
Ook proeven van de lokale lekkernijen? Boek dan met een toeslag van €5.00 p.p. de ‘bourgondische wandeling’*. 
Let op: wij werken niet met contant geld. Betalingen kunnen per pin worden gedaan op het informatiepunt.

* De bourgondische wandeling is alleen op aanvraag en vanaf 8 personen te boeken van donderdag t/m zondag. Voor een aanvraag of meer informatie neem je contact op met tip@visithalderberge.com

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers