Stadswandeling Oudenbosch

De stadswandeling door Oudenbosch is een must tijdens je bezoek aan de gemeente Halderberge.
Het cultureel erfgoed, de architectuur en de mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt.
Een lokale gids neemt je in 1,5 uur mee langs de highlights. Laat je verrassen door de bijzondere gebouwen in dit dorp. Ook de Brabantse gezelligheid ontbreekt niet.

De Italiaanse Invloeden van Pastoor Hellemons

Pastoor Willem Hellemons is een belangrijk personage in het verhaal van de stadswandeling. Deze man groeide op in Roosendaal, maar studeerde later in Rome, waar hij niet alleen pastoor werd, maar ook verzot raakte op het Roomse Italiaanse leven.

Bij zijn terugkeer in Nederland streek hij neer in Oudenbosch, maar hij bleef dromen over Italië. Geïnspireerd door de Italiaanse architectuur en levensstijl liet hij imposante gebouwen neerzetten. De Basiliek is daarvan de meest bekende. Deze kopie van de Sint-Pieter in Rome is vele malen kleiner, maar deste indrukwekkender in een dorpje als Oudenbosch. Ook de verschillende scholen en instellingen waar Pastoor Hellemons zich voor inzette bouwde hij in deze stijl. De economie in Oudenbosch kreeg door al deze bedrijvigheid een enorme boost. Er verrezen statige herenhuizen en de Haven en het station draaide overuren. De invloed die deze pastoor in de 19e eeuw had, maakt Oudenbosch tot wat het vandaag de dag is.

De verschillende bouwwerken zijn altijd goed bewaard gebleven en vormen de highlights van de stadswandeling.

Meewandelen?

De stadswandeling vertrekt iedere zaterdag en zondag om 11:00 uur vanaf het station in Oudenbosch.
Alvast reserveren kan door een mail te sturen naar tip@visithalderberge.com
Of meld je een halfuur voor de start aan bij de medewerkers van ons toeristisch informatiepunt (gevestigd in het Station van Oudenbosch).

Groepswandeling of liever op een andere dag?

Wil je de stadswandeling met een grote groep lopen, waardoor een extra gids gewenst is, of ben je op een doordeweekse dag in Oudenbosch?
Neem contact op met tip@visithalderberge.com of bel met het informatie punt 0165 78 65 30. Open van dinsdag t/m zondag van 10:00 – 15:00 uur.

Kosten
Reguliere wandeling: €3.00 p.p.
Ook proeven van de lokale lekkernijen? Boek dan met een toeslag van €3.00 p.p. de ‘bourgondische wandeling’*.
Let op: wij werken niet met contant geld. Betalingen kunnen per pin worden gedaan op het informatiepunt.

* De bourgondische wandeling is alleen op aanvraag en vanaf 8 personen te boeken. Voor een aanvraag of meer informatie neem je contact op met tip@visithalderberge.com

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!