fbpx

Parelpad Oudenbosch

De wandeling langs het verhaal van Oudenbosch

Wie Oudenbosch voorbij rijdt kan het haast niet ontgaan, de beide koepels die fier boven het land uitsteken. Deze koepels, van de Basiliek van Oudenbosch en de Kapel van St. Louis vertellen een bijzonder verhaal van een bijzonder dorp in West-Brabant. Dat verhaal vertellen ze niet alleen. Dat doen ze samen met de andere parels: Sterrenwacht Tivoli, botanische tuin Arboretum, het Zouavenmuseum, het Natuurhistorisch- en Volkenkundig museum en de Protestantse kerk van Oudenbosch.

De erfenis van Willem Hellemons

Willem Hellemons is de verbindende factor van al het moois dat Oudenbosch te bieden heeft. Zonder Hellemons geen St. Louis, Tivoli, Basiliek of zelfs maar station in Oudenbosch! Het parelpad van Oudenbosch leid je met een uitgestippelde route van zilveren roestvrij stalen doppen langs het verhaal en verteld wat de bijzondere gebouwen en plaatsen in Oudenbosch aan elkaar verbindt.

De parelpad-route is zo’n 2 kilometer lang en slingert door het historische stadshart van Oudenbosch, door steegjes en tunneltjes langs pleinen en monumenten. Bezoek Oudenbosch op zondag in de zomer om bij alle monumenten een open deur te treffen en het bijzondere verhaal te ontdekken dat Oudenbosch zo bijzonder maakt.

Download de parelpad-route door op de foto te klikken.

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers