Waterpoort rondvaarten

Halderberge ontdek je niet alleen vanaf het vasteland maar zeker ook vanaf het water. Het water is altijd erg belangrijk geweest voor transport naar de grote steden in Brabant en Holland. Ontdek Halderberge vanaf het water tijdens een rondvaart.

Ontdek Halderberge vanaf het water

Bezoek Halderberge vanaf een hele andere kant, namelijk vanaf het water! Ontdek de mooie natuur van Halderberge tijdens de rondvaarten die vertrekken vanuit de haven van Oudenbosch of de dagvaarten vanuit Oud Gastel.

Tijdens de rondvaart van ongeveer 3 uur zal de schipper je van interessante informatie voorzien. Ken jij het verhaal achter Oudenbosch en Nieuwenbosch? Ontdek het nalatenschap van de suikerindustrie in Oud Gastel en vaar vervolgens Stampersgat binnen en leer over de Elizabethsvloed en de gevolgen voor West-Brabant. Kortom: met een rondvaart vanuit Oudenbosch ben je een gezellig dagje weg in een prachtige en historische omgeving!

Rondvaart

De rondvaart voert je langs de andere kant van Halderberge, de dijken het water en de waterhistorie van het gebied. De boot is van alle gemakken voorzien, waaronder wc’s en een bar. Tijdens de rondvaart kan je genieten van een hapje of drankje bij de bar.

De rondvaarten vinden van mei tot september plaat op verschillende dagen en tijdstippen.

Dagvaart

Naast de rondvaart is het ook mogelijk om vanaf Gastel Sfeer deel te nemen aan een dagvaart naar Steenbergen en/of Dintelsas. Zo geniet je van het West-Brabantse landschap zonder enige moeite!

Varen en fietsen

Varen en fietsen is een leuk idee voor wie West-Brabant eens op een andere manier wilt ontdekken! Stap op één van de opstappunten op langs de vaarroute van de dagvaart en fiets vanaf één van de andere haltes terug naar je beginpunt. 

Opstappunten in Halderberge

Rondvaarten: Turfhoofd, Oudenbosch
Dagvaart: Gastelsedijk Zuid 8a, Oud Gastel

Andere activiteiten in de buurt
splesj

Waterspeelpark Splesj, Bosbad Hoeven

’t Veerhuis – Solex en e-chopper verhuur

Vorige
Volgende
CJ2A0876
Nazomeren in Halderberge?

Geniet op een mooie nazomerdag van de Halderbergse natuur of kom cultuur snuiven, want dat is ieder seizoen heerlijk!