fbpx

Wandelen

Natuurgebieden

Binnen de gemeente Halderberge en de directe omgeving zijn er tal van prachtige natuurgebieden. Wat Halderberge uniek maakt op het gebied van wandelen is de diversiteit aan landschappen, bouwstijlen en attracties. Halderberge ligt op de “grens van zand & klei”. Hierdoor heeft Halderberge een unieke samenstelling van polders, dijken, rivieren, bossen en historische turfvaarten. Naast dat de natuur in Halderberge altijd om de hoek is, zijn er een aantal bijzondere natuurgebieden te vinden met hun eigen verhaal en geschiedenis. In deze natuurgebieden kun je vrij wandelen mits je de natuur daar niet mee schaadt. Hieronder staan een aantal  van deze gebieden die de moeite waard zijn te bezoeken.

De wandelroutes in Halderberge vind je op de speciale route-pagina.

Natuurgebied ‘Gastels Laag’

Dit gebied heeft een mooie verzameling zeldzame planten, diverse vogelsoorten en ligt op de naad van Brabant, de grens van hogere Brabantse zandgronden en laaggelegen kleigronden. Trek daarom uw laarzen aan en ga op zoek naar de prachtige planten, vogels en vlinders.

Natuurpark Pagnevaart

Prachtig heuvelachtig gebied met loof- en naaldbos, sfeervolle lanen en mooie planten en een groot ven. Natuurpark Pagnevaart is een restant van een oude turfvaart. Lees meer over natuurpark Pagnevaart in Hoeven

Hoevense Beemden

Ten noorden van Hoeven ligt een oase van rust: de Hoevense Beemden. Het is een gebied met een rijke geschiedenis in het teken van de strijd tegen het water. Sporen van turfwinning, inpoldering en landbouw zijn nog duidelijk zichtbaar. Er ligt een onverhard fietspad door het gebied.

Arboretum Oudenbosch

Deze botanische tuin heeft bomen, bloemen en planten uit Azië, Amerika en heel Europa. De voormalige kloostertuin is ideaal voor een rustige wandeling, rondleiding of om in stilte een boek te lezen. Het Arboretum Oudenbosch is gevestigd in het centrum van Oudenbosch naast het voormalig Broederklooster op loopafstand van de basiliek. Lees verder over het Arboretum

Streekproducten

In het buitengebied van Halderberge zijn diverse bedrijven gevestigd die producten verkopen ‘van het land’. Denk aan lekker verse (biologische) groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook pompoenen.

 

 

    OVER VISIT HALDERBERGE

    Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

    Voor ondernemers