fbpx

Outdoor Escaperoom | Legenda Basilicae

De legende van de Basiliek, Legenda Basilicae

Even terug in de tijd…

Vroeger heette de Basiliek van Oudenbosch de St. Agatha kerk, vernoemd naar 1 van de 7 primaire heiligen.. Agatha van Sicilië. Agatha werd in het jaar 225 na Christus geboren en door haar rijke welvarende ouders als christen opgevoed. In het jaar 250 na christus werd door een Romeinse Keizer opdracht gegeven aan Claudius Quintianus om alle christenen te vervolgen. Zo ook Agatha van Sicilië… Ze werd gevangen genomen en weggerukt van haar man. Maar helaas bleef het niet bij een gevangenschap alleen…

Claudius Quintianus was verliefd geworden op de beeldschone Agatha en hij wilde haar zijn vrouw maken. Alles deed hij eraan om haar liefde voor zich te winnen maar niets hielp. Ze was immers al getrouwd met haar ware liefde. Als straf werd Agatha wekenlang gemarteld tot ze uiteindelijk stierf op 5 februari 251… Nooit meer heeft ze haar echte geliefde gedag kunnen zeggen, of een kus kunnen geven..

 

Liefde is onoverwinnelijk

En zo is Legenda Basilicae ontstaan… De legende dat Agatha nog altijd opzoek is naar haar ware liefde. Zelfs naar haar dood… Maar wie is haar geliefde?
Waar is de officiële trouwakte van Agatha gebleven? Heeft Claudius Quintianus deze als vergelding vernietigd?

Er zijn mensen die zeggen een vrouwelijke stem gehoord te hebben in de Basiliek. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden waarvan men niet weet wat ze er mee moeten. Er zijn aanwijzingen deze legende op te lossen. Ben jij degene die de Outdoor Escaperoom Legenda Basilicae oplost? Wie weet zet jij en record tijd en sta je bovenaan in het klassement!

 

Ga de uitdaging aan! Reserveer hier!

 

 

Praktische informatie Outdoor Escaperoom Legenda Basilicae

Prijs per persoon € 19,50

Minimaal 2 personen, maximaal 8. Voor grote groepen biedt Outdoor Escape Hoeven een passende oplossing,
neem contact op voor de mogelijkheden.

Voor kinderen wordt er een passende oplossing geboden,
neem contact op voor de mogelijkhden.

Waar?

Pagnevaartbos 4744 RG Hoeven

Outdoor Escaperoom | Legenda Basilicae Pagnevaartbos 4744 RG Hoeven

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers