fbpx

Outdoor Escaperoom | De Turfstekers

De Turfstekers

In 1595 word de Pagnevaart al vermeld onder de naam Paedsievaart, Paesievaart en Pagievaert. Allemaal verbasteringen van Spagnevaart omdat er gedacht werd dat hier resten van een oud Spaans oorlogsschip in de bodem zouden zitten. Een paar honderd jaar later werd er een serieuze poging ondernomen om die resten te vinden en om tevens turf te winnen. De arbeiders die dit klaren noemden ze de Turfstekers…

 

Schatten en rijkdommen

Een van hen was Willen Hendriks, een arbeider op leeftijd die onder zeer slechte omstandigheden in de Pagnevaart aan het werk was. Hem werd door de ploegbaas verteld dat het allemaal om de goede kwaliteit turf ging maar Willem wist wel beter… Het ging maar om één ding. Zoeken naar waardevolle schatten en rijkdommen afkomstig uit het oude Spaanse Oorlogsschip!

Eén ding was zeker, mocht hij waardevolle dingen vinden dan zou hij er alles aan doen om het niet in de handen te laten vallen van die slavendrijvers!

 

Voor altijd verborgen

Er zijn een paar weken geleden spullen gevonden afkomstig van Willem Hendriks. Zijn oude voorraadkoffer en een rugzak met wat persoonlijke spullen. In die rugzak zat ook een brief waarin hij vertelt over de slechte omstandigheden waarin de Turfstekers moesten werken. Maar misschien nog wel belangrijker: in de brief staat ook het volgende:

U moet weten dat ik destijds wel degelijk rijkdommen gevonden heb! Meerdere schatten welke absoluut niet in handen mochten vallen van mijn verschrikkelijke ploegbaas. Ere wie ere toekomt toch? Ik heb alles terug verborgen om het later op te halen… Helaas is dat er niet meer van gekomen. Het zware werk heeft zijn tol geëist voor mijn oude lichaam.

Betekent dit dat er waardevolle spullen verborgen zijn in de Pagnevaart? Zou hij expres zijn persoonlijke spullen hebben achtergelaten zodat iemand zijn rijkdommen nog kan vinden? Speel de Outdoor Escaperoom en ontdek zijn geheimen!

 

Ga de uitdaging aan! Reserveer hier!

 

 

Praktische informatie Outdoor Escaperoom De Turfstekers

Prijs per persoon € 21,95

Minimaal 4 personen, maximaal 8. Voor grote groepen biedt Outdoor Escape Hoeven een passende oplossing,
namelijk De Turfstekers XL. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Voor kinderen wordt er een passende oplossing geboden,
neem contact op voor de mogelijkhden.

Waar?

Pagnevaartbos 4744 RG Hoeven

Outdoor Escaperoom | De Turfstekers Pagnevaartbos 4744 RG Hoeven

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers