fbpx

Arboretum Oudenbosch

De moestuin van de broeders

Wandel langs de unieke bloemen en plantenverzameling van het Arboretum in het hart van Oudenbosch. De botanische tuin, die in Engelse vorm is aangelegd bestaat uit een Europese, Amerikaanse en Aziatische plantenverzameling. Deze verzameling wordt onder andere gevormd door de bijzondere collecties paardenkastanjes, sneeuwbes en specerijstruiken. Sommige collecties bestaan uit meer dan 60 verschillende soorten. De tuin is 4 ha. groot inclusief vijver, theekoepel en plantenkas. Het Arboretum kent ruim 2500 verschillende bomen en planten. In het bijzonder kent de botanische tuin een majestueuze Treurbeuk. De ingang is gevestigd in de voormalige bakkerij van het klooster. De bakkerij is bovendien ook een rijksmonument, gebouwd door een leerling van de bekende architect Pierre Cuypers.

Geschiedenis van het Arboretum

De rijke historie van de tuin is begonnen toen in 1835 de Latijnse School naar het terrein van het huidige Arboretum verhuisde. Later is met name door de Broeders van Saint Louis en de paters Jezuïeten dit gebied ingevuld. In 1987 is men begonnen met de inrichting en collectievorming van het gebied tot een botanische tuin. De tuin is constant in ontwikkeling. Door de bijzondere collectie is de tuin het gehele jaar een kleurrijk geheel. Het Arboretum is de groene parel in het historische hart van Oudenbosch, tegenover de Basiliek van Oudenbosch.

Nog meer ontdekken van Oudenbosch? Bezoek dan naast het Arboretum ook de andere parels in het historisch hart van Oudenbosch. Ontdek de Italiaanse invloeden van Pastoor Hellemons tijdens een stadswandeling.

Waar?

Stichting Arboretum Oudenbosch
Markt
Oudenbosch

Arboretum Oudenbosch Stichting Arboretum Oudenbosch
Markt
Oudenbosch

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!

Voor ondernemers