Conferentiecentrum & hotel Bovendonk

Ervaar de Cuypers bouwstijl in klooster Bovendonk te Hoeven.

Geschiedenis

Op de plaats waar nu Klooster Bovendonk staat was al in 1232 een buitenverblijf van de broeders van de Abdij van Hemiksem bij Antwerpen. Deze broeders hebben eeuwenlang het gebied tussen Bergen op Zoom en Breda bestuurd vanuit de “Uithof Bovendonk”. Rondom Bovendonk hebben verschillende oorlogen gewoed en het landgoed is dan ook in handen geweest van verschillende eigenaars waaronder Napoleon en Willem van Oranje. Naar het schijnt heeft Napoleon nog enige tijd op het landgoed verbleven.

De “witte bouw” is het bestuurscentrum van de broeders in de regio. Na verschillende uitbreidingen en verbouwingen begint het landgoed steeds meer zijn huidige vorm te krijgen met een tiendschuur, boerderijen en verschillende bijgebouwen. In 1853 wordt het Bisdom van Breda opgericht op de gronden van Bovendonk. De priesteropleiding van het Bisdom vestigt zich in het pand waarmee Bovendonk een seminarie wordt. Vanuit heel Zuid-Nederland stromen de studenten toe. De opleiding groeit en al snel voldoet het bestaande gebouw niet meer.

In 1895 krijgt befaamd architect Pierre Cuypers de opdracht van het Bisdom om een nieuw seminarie te ontwerpen. Dit doet hij na eerder al het Rijksmuseum, Vondelkerk en de Basiliek van Oudenbosch te hebben gebouwd. Het bijzondere gebouw dat Pierre Cuypers neerzet is het huidige Bovendonk, maar nog zonder de kapel. Zijn bouwmotto “geen symmetrie maar harmonie” zie je in veel details terug, van de friezen boven de ramen tot de vloeren in de gangen en de collonades in de binnentuin.

Rijksmonument Bovendonk

Bovendonk is een van de meest bijzondere gebouwen van de gemeente Halderberge. Het gebouw is in gebruik als hotel, brasserie, officiële trouwlocatie en conferentiecentrum.

Meetings-vergaderingen

De 14 vergaderzalen en vergaderruimtes van Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven, nabij Breda en Roosendaal, bieden plaats voor 2 tot 300 personen. De verschillende zalen hebben hun eigen uitstraling en zijn geschikt voor tal van activiteiten: vergaderingen, bedrijfstrainingen, inspiratiesessies, kennissessies, coach sessies en cursussen. De bijzondere locatie, een kloosterpand, doet de rest. De rust in Ă©n rondom het pand zorgt dat de hectiek van alledag verdwijnt en dat de focus op je zakelijke bijeenkomst niet verdwijnt.

EEN VERGADERRUIMTE VOOR IEDERE BIJEENKOMST

Van kleinschalige meeting tot meerdaags strategisch overleg met directie, bij Bovendonk bieden de verschillende vergaderruimtes, variërend in capaciteit van 2-300 personen de mogelijkheid te vergaderen voor iedere organisatie, centraal gelegen in regio Breda en Roosendaal. Hoofdzalen, subzalen en diverse horecaruimtes, de mogelijkheden die Bovendonk biedt, zijn de oplossing voor iedere vergadering of meeting in Noord-Brabant.

Op Bovendonk zijn verschillende authentieke en originele vergaderzalen bewaard gebleven en voorzien van moderne audiovisuele middelen. In de Bibliotheek kan je tot ruim 80 personen verwelkomen in een bijzondere vergaderruimte, waar de boeken van de priesteropleiding opgeslagen zijn. In de Refterzaal en Kapel kunnen tot maximaal 300 personen plaatsnemen. Deze historische vergaderruimtes zorgen voor inspiratie en creativiteit tijdens je vergadersessies, presentaties en bijeenkomsten. Naast deze veelzijdige vergaderruimtes zijn 11 andere vergaderzalen aanwezig, geschikt voor je vergadering in de regio Breda en Roosendaal. In de e vergaderarrangementen is de plenaire vergaderzaal altijd inbegrepen. Alle vergaderzalen zijn standaard voorzien van:

 • Beamer
 • Flipover
 • Daglicht
 • Whiteboard
 • Geluidsinstallatie

Hotel

Bovendonk beschikt over 24 eenpersoonskamers en 28 tweepersoonskamers welke voorzien zijn van televisie, bureau en badkamer met douche en toilet, kortom het nodige hedendaagse comfort. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede etage van het hotel en zijn bereikbaar via trap of lift.

Een overnachting in het leerhotel is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet. Het ontbijtbuffet wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd tussen 07.00 en 09.30 uur. Op zaterdag en zondag van 07.30 uur tot 10.00 uur. Mocht je eerder willen vertrekken dan zorgen ze dat er een ontbijtpakket voor je klaar staat.

Tijdens je verblijf kan je in het Grand Café lunchen, borrelen of dineren.

Social Hub

Bovendonk biedt naast vergaderzalen, coach- en spreekruimtes en hotelkamers ook werkplekken, spreekkamers, praktijk- en kantoorruimtes. Ideaal voor bedrijven met ruimte tekort, start-ups, forensen die minder willen reizen en professionals en ZZP’ers die kantoorruimte nodig hebben.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN HUB BIJ BOVENDONK IN HOEVEN?

 • Centraal gelegen in West-Brabant tussen Etten-Leur, Roosendaal en Breda
 • 42 betaalbare hubs: kantoorruimte / praktijkruimte / werkplekken
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Flexibel te huren per maand
 • Korting op huur spreek- en vergaderruimtes
 • Representatief kantoor
 • Als flexibele oplossing voor organisaties, start-ups en MKB.
 • Verbinden met andere professionals uit diverse branches

Voor meer informatie hierover kijk snel op Social Hub

Andere locaties in de buurt
Vorige
Volgende