De leukste Brabantse evenementen in een overzichtelijke uitagenda.

DEEL DEZE PAGINA

Facebook
Twitter
Pinterest
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Literaire lezing ‘Het verhaal achter taboes, De rol van romans bij geschiedschrijving’

woensdag 30 oktober 20:00 - 00:00

Speciaal voor iedereen met een brede interesse in de diepere bedoeling achter de muziek bieden we ook dit jaar weer een luisterlezing aan. In de maand van de geschiedenis en op de dag dat Oudenbosch 75 jaar geleden werd bevrijd organiseren we een bijzondere literaire lezing.

Na de lezingen is er natuurlijk tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Kortom, wij doen er alles aan om de concertgebouw beleving naar u toe te brengen. Het bestuur nodigt u van harte uit u te laven aan de klanken die topmusici ons dit seizoen weer aanbieden. Naast muzikale genoegens praten we onder het genot van een goed glas wijn (of een consumptie) graag met u na.

Literaire lezing 'Het verhaal achter taboes, De rol van romans bij geschiedschrijving ' op de dag van de 75-jarige bevrijding van Oudenbosch, Elke periode kent onderwerpen die onbespreekbaar zijn. Tineke Aarts kwam meerdere taboes op het spoor toen ze werkte aan de Bonave Trilogie; drie meeslepende romans over zeven generaties uit een Franse familie. Schrijfster en literatuurwetenschapster Tineke Aarts zal vertellen hoe ze op het spoor van deze taboes kwam. Ook toont ze aan welke rol romans bij  geschiedschrijving kunnen hebben aan de hand van schrijvers als Flaubert, Jane Austen en Charlotte Brontë.

De lezing zal plaats vinden in de Cuyperszaal (onder de Basiliek)

 

Entree:  € 10,-

Gegevens

Datum:
woensdag 30 oktober
Tijd:
20:00 - 00:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://hartelijkhalderberge.nl/nl/lokaties/basiliek-hh-agatha-en-barbara-0