Ontdek Halderberge in West-Brabant

Laat je verrassen door al het moois dat Halderberge te bieden heeft. In Halderberge, centraal gelegen in het westelijk deel van West-Brabant, vind je tal van mogelijkheden om een dag vol bijzondere activiteiten te ondernemen en te bezoeken. Waan jezelf in klein Rome, geniet tijdens een dagtocht van de natuur, ontdek het avontuur of bezoek één van de diverse musea. Wandel of fiets door de vijf dorpskernen en geniet van alle mogelijkheden die Halderberge te bieden heeft! Laat je hieronder inspireren door de diverse bezienswaardigheden, activiteiten, dagtochten en restaurants. Wat zou jij als eerste willen bezoeken in Halderberge?

arboretum oudenbosch
Chapelle Saint Louis Oudenbosch
musée volant seppe

Combineer je bezoek aan West-Brabant met Halderberge

Breng jij binnenkort een bezoek aan West-Brabant? Combineer dan je bezoek met Halderberge! Maak een wandeling door de botanische tuinen van het Arboretum, bezoek de prachtige Basilique d'Oudenbosch of leer meer over de sterren bij Observatoire de Tivoli. Om je bezoek nog eenvoudiger te maken, hebben wij alvast de top 5 activiteiten op een rij gezet. Deze activiteiten móet je gezien hebben tijdens een bezoek aan West-Brabant en Halderberge. Download de folder en ontdek Halderberge!

Top 5 activiteiten in Halderberge

3. Arboretum Oudenbosch

Wandel langs de unieke bloemen- en plantverzameling van de voormalige broeders van Saint Louis. De botanische tuin het Arboretum, midden in Oudenbosch, is 4 ha. groot inclusief vijver, theekoepel en plantenkas. Het Arboretum kent 2.500 verschillende bomen en planten.

4. Nederlands Zouavenmuseum Oudenbosch

Eind 19e eeuw richtte Paus Pius IX een internationaal vrijwilligersleger op, ter verdediging van het pauselijk rijk. Oudenbosch werd hét verzamelpunt van Nederland. Ontdek uniformen, unieke schilderijen, kostbare vaandels en veel brieven, foto’s, en onderscheidingen.

5. Mastboomhuis Oud Gastel

Een bijzonder bouwwerk met een nog bijzonderder verhaal. De tijd staat altijd stil in het Mastboomhuis Op half tien, op alle klokken. De laatste bewoner lijkt net vertrokken. Met een gids of Ipad ga je op ontdekkingsreis in dit bijzondere huis met een bijzonder verhaal.

Wandel- en fietsroutes in de Halderbergse natuur

West-Brabant is de fietsregio bij uitstek! Halderberge heeft hierin een centrale ligging en is het ideale vertrekpunt voor jouw wandel- of fietstocht. Fiets door polders, bossen en over dijken langs rivieren en kanalen of over prachtige uitgestrekte heides langs de Belgische grens. Maak hieronder zelf je route of download er een die wij al voor je hebben samengesteld, startend vanuit Oudenbosch. Onderweg kom je langs enkele restaurants en brasserie’s voor een welkome onderbreking van de wandel- of fietstocht.

Ontdek het avontuur

Waterspeelpark Splesj | Hoeven

Waterspeelpark Splesj is het grootste outdoor waterspeelparadijs van de Benelux! Met ruim 900 m² aan waterplezier in het spray-park met verschillende waterfonteinen, spuitkanonnen en de Mega Soaker een topattractie voor jong en oud. Ook de allerkleinsten kunnen in het spray-park hun energie kwijt. Splesj is genieten voor de avontuurlijke zwemmer van jong tot oud.

Outdoor Escaperoom | Hoeven

De Leganda Basilica staat in het teken van een liefdesverhaal van Claudius Quintianus en de beeldschone Agatha van Sicilië. Sinds de dood van Agatha is zij nog altijd opzoek naar haar ware liefde. Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn dan ook onverklaarbare spullen gevonden. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden… Vanuit het Pagnevaartbos in Hoeven start de zoektocht naar de Legenda Basilica. Vinden jullie de aanwijzingen om de legende op te lossen?

Skyhigh bij Breda Airport | Bosschenhoofd

Ben jij zo iemand die écht die adrenalinekick wil beleven? Bekijk dan eens wat je op Breda International Airport kunt doen. Neem een (proef) vliegles bij Breda Aviation of waag een tandem- of parachutesprong bij ENPC.

Vakantie in Halderberge

Kortom, genoeg te beleven om er een dagje of zelfs een mini vakantie van te maken in Halderberge. Weten waar je kunt overnachten, eten & drinken en hoe je Halderberge bereikt? Bekijk onze tips hieronder. 

Groepsarrangementen

rondvaarten oudenbosch

Rondvaarten Oudenbosch

Bezoek Oudenbosch en bekijk deze vanaf een hele andere kant, namelijk vanaf het water! Ontdek de mooie natuur van Halderberge tijdens de rondvaarten die vertrekken vanuit de haven van Oudenbosch.

braquage de casiers oudenbosch

Kluisjesroof Escaperoom

Wie heeft er niet over gehoord? De grote kluisjesroof in Oudenbosch! Op dit moment is de klus nog niet geklaard. Ontsnappen jullie op tijd uit de kluizenkelder van Brasserie Tivoli?

outdoor escaperoom

Leganda Basilicae Outdoor escaperoom

Bij het beeld van de Heilige Agatha zijn onverklaarbare spullen gevonden. Er zijn aanwijzingen die naar een specifieke locatie in de buurt leiden… Vinden jullie de aanwijzingen om de legende op te lossen?

Van Cuypers naar Ruimtevaart

Het arrangement leidt je langs de bijzondere en unieke verhalen in Halderberge. Bezoek het arrangement per fiets of auto.Startpunt is Hotel De Reiskoffer of Molecaten Park Bosbad Hoeven.

Halderberge op de kaart

Point d'information touristique d'Oudenbosch

In Oudenbosch zijn verschillende highlights en musea te bezoeken. Maar Halderberge heeft veel meer te bieden tijdens jouw bezoek aan West-Brabant. Op het Toeristisch Informatiepunt in het station van Oudenbosch vind je alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan Halderberge of West-Brabant. Onze vrijwilligers helpen je graag!