Visit Halderberge en Ticketcounter gaan samenwerking aan

Oudenbosch – Met de coronacrisis op zijn retour lanceren Visit Halderberge en Ticketcounter een nieuw ticketplatform voor musea en bezienswaardigheden in de gemeente Halderberge. Uniek, want gasten kunnen hier one-stop-shop een dagje uit boeken.

Recreatiegemeente in het hart van West-Brabant

Halderberge bestaat uit de kernen Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd, Oud Gastel en Stampersgat. Met grote publiekstrekkers als de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara en de botanische tuin Arboretum trekt Halderberge jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Omdat veel bezienswaardigheden in combinatie bezocht worden was er behoefte aan een systeem dat in deze mogelijkheden voorziet. Ticketcounter bied een totaaloplossing voor de ticketingvraagstukken van VisitHalderberge met de Combishop.

Zeven partners aangesloten, uitbreiding mogelijk

In eerste instantie gaan de Basiliek, het Arboretum, Sterrenwacht Tivoli, Nederlands Zouavenmuseum, Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum en Visit Halderberge met stadswandelingen gebruik maken van het ticketingsysteem. In een latere fase stappen andere musea mogelijk nog in. Óók dat is mogelijk binnen deze samenwerking.

De coronacrisis als kans

Visit Halderberge ziet na een zwaar jaar voor de attracties en horeca een groeiende interesse in binnenlandse vakanties en uitstapjes, ook in West-Brabant. Wim Hofstede, binnen Visit Halderberge verantwoordelijk voor de samenwerking met Ticketcounter: “Deze regio heeft veel te bieden, van het erfgoed in Halderberge ,de Zuiderwaterlinie en Van Gogh in Zundert en Etten-Leur tot Klimbos, Snowworld, Skydive en parachutespringen op Breda Airport. Deze regio is zó veelzijdig, dat gaat de rest van Nederland de komende jaren ook inzien. Met de ticketingoplossing van Ticketcounter maakt Halderberge een flinke stap in de digitalisering van het aanbod. De gast wil boekgemak, ook tijdens een vakantie in eigen land. Daar spelen we nu op in zodat we klaar zijn voor iedereen die eigen land gaat ontdekken.”

Wachten op perspectief

Het ticketingsysteem staat in de startblokken. Zodra duidelijk is wanneer welke attracties open gaan. Zullen entreekaartjes en rondleidingen te boeken zijn in de ticketshop. “Samen met onze partners hopen we dat er deze maand perspectief komt. Op alle locaties zijn voorzorgsmaatregelen genomen om open te kunnen op een veilige en verantwoorde manier, zonder af te doen aan de kwaliteit van het bezoek.”

Ander nieuws