Halderberge beleeft een goed toeristisch seizoen

Halderberge –Het einde van de zomervakantie nadert. Na 1,5 jaar leven met corona, bleek ook in de zomer van 2021 nog veel onzeker. Reden voor veel Nederlanders om ook dit jaar een vakantie dichter bij huis te zoeken. Dat merkten ze ook in Halderberge.

Een rondgang langs diverse attracties leert dat voorheen normale bezoekerscijfers sinds juni weer gehaald of zelfs voorbijgestreefd worden. Grote publiekstrekker Basiliek gaf in één jaar nog nooit zoveel audiotours uit dan sinds Mei het geval is. De audiotour, mogelijk gemaakt door het grootste museum van Nederland, is voor velen de ideale manier om de Basiliek op eigen gelegenheid te ontdekken. Ook de botanische tuin Arboretum trekt bezoekersaantallen die we kennen van voor corona: “Sinds de heropening van het Arboretum in mei ontvangen we gemiddeld meer bezoekers dan vóór corona, met als absoluut hoogtepunt de maand augustus”, aldus voorzitter Johan van Oosterhout.

Dat Visit Halderberge de audiotours, rondleidingen en entreetickets van diverse musea en bezienswaardigheden sinds mei aanbiedt via een nieuwe ticketshop speelt ook mee. “We hebben in augustus de 500e boeking ontvangen. We zien bezoekers uit diverse hoeken van het land naar Halderberge komen. Niet alleen  bezoekers die al in de regio verblijven, maar ook dagbezoekers uit Haarlem, Almere, Utrecht en Oost-Brabant.”, aldus Wim Hofstede, marketeer bij Visit Halderberge. We verwachten dat in het najaar ook de dagjes uit met kleine gezelschappen weer op gang komen. Oudenbosch is juist ook in september en oktober heel populair onder busgezelschappen.

Ook na een rondgang bij hotels, B&B’s, havens en campings is er positiviteit. Marleen Lips van B&B Sjiek Basiliek: “We zijn vlak voor de eerste coronagolf officieel open gegaan. Maar ondanks of juist door corona draaien we goed. We zijn voor september nagenoeg volgeboekt.” En Jan Lodder, havenmeester in Oudenbosch: “We benaderen de bezoekersaantallen van topjaar 2018.”

Neem voor meer achtergrondinformatie contact op met:

Wim Hofstede
Visiter Halderberge
wim@visithalderberge.com
06 5021 4511

Ander nieuws