Zemtsov Masterfest

Jaarlijks organiseert de gerenommeerde familie Zemtsov hun unieke masterclass voor altvioolstudenten en gevorderde amateurspelers van over de hele wereld. Na de eerste succesvolle editie van het altviool festival “Masterfest” in 2023 is het al weer tijd voor die van 2024. Verrijkt met de ervaringen van het vorig jaar heeft de Stichting Zemtsov met enthousiasme een aanvang gemaakt met de organisatie van opnieuw een aan de altviool gewijd muziek festival, dat zal plaatsvinden van 29 april tot en met 5 mei 2024.

Het voormalig klooster en thans conferentiecentrum Bovendonk in het Brabantse dorp Hoeven is ook deze keer de plaats van handeling.

Het programma is opgebouwd rond de masterclasses aan (inter)nationale vakstudenten en een enkele talentvolle amateur, gegeven door vooraanstaande altviool pedagogen, zoals de leden van de altviool familie Zemtsov, Michael Kugel en anderen en bestaat verder uit concerten, lezingen, rondleidingen en activiteiten gericht op de jeugd en inwoners van Hoeven en omgeving. Kom dus naar Bovendonk om te genieten van een prachtige week vol van altviool- en andere (kamer)muziek klanken op het hoogste niveau! De altviool verdient het om in het zonnetje te worden gezet, niet alleen omdat het zo’n prachtig instrument is, maar ook omdat het een betrekkelijk onbekend lid van de strijkersfamilie is, overschaduwd als het doorgaans is door de viool en de cello.

Tijdens Masterfest maak je nader kennis maken met de altviool en zul je begrijpen hoe onmisbaar het instrument is in vrijwel alle muzieksoorten en genres. Je zult versteld staan van de veelzijdigheid ervan en verrast worden door de vele prachtige muziekstukken die voor de altviool, al dan niet in combinatie met andere instrumenten zijn geschreven. En je zult ook merken dat er heel wat jonge altviolisten hun hart aan hebben verpand.

Gedurende de week kun je elke dag een fantastisch concert bezoeken. Met dit Passe-Partout kun je gedurende de hele week alle concerten, de lezing en de masterclasses bezoeken voor € 150,00

Ma 29-04-2024
10:00 Opening masterclasses
11:00-13:00                Masterclasses
14:00-18:00               Masterclasses
19:00                           Opening van het Masterfest met receptie
20:00                           Openingsconcert met Dana Zemtsov, altviool  en Anna Fedorova, piano
Het festival zal worden geopend door twee wereldberoemde musici én beste vriendinnen Anna Fedorova en Dana Zemtsov. Samen hebben zij vaak opgetreden, op de beste podia ter wereld. Anna en Dana hebben samen een aantal albums opgenomen: ‘Silhouettes’ en ‘Dutch Hidden Gems’ (i.s.m met het Phion Orkest o.l.v. Shizuo Z Kuwahara), op het label Channel Classics Records.

Di 30-04-2024
09:00-13:00               Masterclasses
15:00-19:00                Masterclasses
19.00                           Lezing door musicoloog Leo Samama
20.00                          Concert door jong talent van de Davidsbündler Academy met leerlingen van de Zemtsov Masterclass
In dit concert zullen leerlingen van de Davidsbündler Music Academy optreden, samen met leerlingen van de Zemtsov Masterclasses. De Davidsbündler Music Academy biedt een intensieve en innovatieve methode van klassieke muziekeducatie op hoog niveau aan toegewijde pianisten en strijkers. De academie is opgericht door de wereldberoemde Oekraïense sterpianiste Anna Fedorova en Nicholas Santangelo Schwartz, contrabassist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.  Enkele van hun meest veelbelovende studenten uit de Oekraïne zullen in dit concert participeren.

Wo 01-05-2024
09:00-13:00               Masterclasses
15:00–19:00               Masterclasses
20:00                           Concert Visions of Goldberg door The Hague String Trio met visual artist 

Lizette Huizinga
Een geheel nieuwe, unieke ervaring met de uitvoering van de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach: in samenwerking met digitaal kunstenaar Lisette Huizenga ontstaat een verrassende combinatie van beeld en muziek door middel van een stop motion animatiefilm die tijdens het concert geprojecteerd wordt als een bewegend decor op een scherm. Een voorstelling wordt gecreëerd, geïnspireerd op en in dienst van de muziek van Bach, met een knipoog naar het werk van Escher, groot bewonderaar van Bach, die voor het publiek fascinerend en verwonderend zal zijn. In een wereld waar alles snel lijkt te gaan en informatie kort en behapbaar moet zijn, biedt deze voorstelling een welkom contrast. Een time out waar het publiek achterover kan gaan zitten en zich laat onderdompelen in de schoonheid van muziek en beeldende kunst.

Do 02-05-2024
09:00-13:00               Masterclasses
15:00–19:00               Masterclasses
20:00                           Side-by-Side, door Elisabeth Perry, viool, Sebastian Kolosky, cello en Katherine Routley, viool en de masterclass studenten
Deze week hebben leerlingen van de Zemtsov Masterclass gerepeteerd met Elisabeth Perry, Katherine Routley en Sebastian Kolosky en zij krijgen nu de kans om met deze fantastische musici een concert te geven. Met deze prachtige kwintetten van Mozart en Beethoven, te midden van deze doorgewinterde musici, zullen zij een onvergetelijke podiumervaring opdoen.

Vr 03-05-2024
09:00-13:00               Masterclasses
15:00-19:00                Masterclasses
20:00                           Solistenconcours
De meest gevorderde en veelbelovende studenten van de masterclasses zullen de Fantasiestukken van R. Schumann uitvoeren. De winnende student gaat dit stuk op het slotconcert op zondag 5 mei spelen, begeleid door het Masterfest Altvioolorkest.

Za 04-05-2024
09:00-13:00               Masterclasses
15:00-18:00                Masterclasses
20:30                           Herdenkingsconcert door het Zemtsov Altviool Kwartet
Na de dodenherdenking, zal dit concert om 20.30 aanvangen, met muziek die speciaal geschreven of gearrangeerd is voor deze bijzondere ensemblevorm: vier altviolen. De Zemtsov familie op hun best!

Zo 05-05-2024
15:00                           Feestelijk Slotconcert Masterfest
Een spetterend slotconcert van het festival, door geselecteerde studenten, de winnaar van de Soloist Competition en Zemtsov Masterfest Altviool Orkest, o.l.v. Mikhail Zemtsov.

Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open. Voor een compleet weekend weg kun je een overnachting boeken bij Hôtel Bovendonk of bij één van de andere overnachtingslocaties in Halderberge.

Lire la suite

Prijs: €25,- tot € 150,-

avril 29, 2024
- mai 5, 2024

Heure : 09:00

- 18:00

REGARDEZ BIEN