Luisterlezing Giovanni Battista Pergolesi – Stabat Mater

Stabat Mater dolorosa: Daar stond de moeder van smarten, wenend bij het kruis waaraan haar zoon hing. Je kind zo zien lijden en sterven. Dit enorme verdriet van een moeder heeft veel componisten geraakt en geïnspireerd.

Leo Wolfs informeert ons over het Stabat Mater door de eeuwen heen, maar zal natuurlijk met name aandacht besteden aan de muziek die we na de lezing gaan beluisteren: het beroemde Stabat Mater van Pergolesi (in een prachtige uitvoering vanuit Dresden).  Tijdens de lezing licht hij het een en ander toe met veel muziek en beelden.

Luisterlezingen zijn lezingen vol muzikale en kunstzinnige inspiratie voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen. Inclusief koffie/thee en glas wijn/consumptie in de pauze.

De luisterlezing vindt plaats in de Cuyperszaal (onder de Basiliek – ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De lezing is twee keer een uur met pauze waarin er gelegenheid is om met elkaar door te praten.

Pour un week-end complet, réservez une nuit dans l'un des hôtels de la région. lieux de nuit in Halderberge. Op zoek naar tips voor een heerlijk diner vooraf? Bekijk dan de dinermogelijkheden!

Lire la suite

Prijs: €15

mars 8, 2024

Heure : 20:00

REGARDEZ BIEN