Rapatriement Oudenbosch Route

Itinéraire de rapatriement Oudenbosch

Herbeleef de bevrijding van Nederland met de Repatriëringsroute Oudenbosch.
En 1945, les Pays-Bas ont été officiellement libérés des occupants allemands. C'est un soulagement pour les Néerlandais de l'intérieur, mais pour beaucoup d'entre eux, c'est le début d'un long voyage de retour depuis les camps de travail et de concentration. Oudenbosch était l'un des centres d'accueil nationaux où certains des 300 000 Néerlandais ont été emmenés.

Oudenbosch, l'un des centres d'accueil nationaux

Na maanden of soms jaren in onzekerheid te hebben verkeerd was Oudenbosch de eerste plaats in Nederland waar ze weer “thuis” kwamen. Het korte verblijf in Oudenbosch, alvorens je gescreend en wel naar huis terug kon gaan ervaar je tijdens de Repatriëringsroute Oudenbosch. De wandeling start in de Botanische Tuin Arboretum en voert je langs de bijzondere plekken en foto’s langs de route onder leiding van één van de Gidsen van St. Louis. Met geluidsfragmenten, kunst en archiefbeeld ontstaat een duidelijk beeld hoe het was om aan te komen in Oudenbosch, gescreend en gecheckt te worden en dan naar huis te mogen.

Beleef de repatriëringsroute Oudenbosch

Tijdens het Open Monumenten weekend van 12 en 13 september kunt u voor het eerst meewandelen. Ook na deze datum wordt de wandeling regelmatig óf op aanvraag voor groepen met gids gewandeld. De repatriëringsroute loop je met gids en duurt ongeveer één uur.

 

Boek je tickets

Facebook
Courriel
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Informations complémentaires

[wbcr_php_snippet id="40373"]