Laden Evenementen

Evenementen

De beste verzameling concerten, evenementen en festivals die binnen Halderberge worden georganiseerd. In de december periode staan de kerstconcerten centraal. Een aantal bijzondere artiesten weten de mooiste locaties binnen Halderberge te vinden. Met onder andere Dana Winner en Trijntje Oosterhuis in de replica van de Sint Pieter! De Basiliek van Oudenbosch creëert een prachtige sfeer die je zeker een keer moet ervaren.

« Alle Evenementen

Bernardusdagen

15 september

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 12:00am on zondag, repeating until 15 september 2019

Gratis

Halderberge speelt een bijzondere rol in de geschiedenis van West-Brabant door de eeuwen heen. Vanaf 1282 wordt een groot deel van West-Brabant ontwikkeld vanuit Hoeven. Oudenbosch heeft een belangrijke onderwijsfunctie en dient als religieus onderwijscentrum van Nederland. Dit heeft alles te maken met de bijzondere band die deze regio heeft met een cisterciënzerklooster vlakbij Antwerpen: de Bernardusabdij te Hemiksem. Deze bijzondere geschiedenis wordt tijdens de Bernardusdagen uitvoerig uit de doeken gedaan met exposities in Wouw, Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel. Bijzondere plekken met een belangrijke rol in de ontwikkeling van de regio. De Bernardusdagen zijn verspreid over 4 zondagen in augustus en september. De expositie op Uythof Bovendonk in Hoeven is tijdens openingstijden dagelijks toegankelijk voor publiek.

De exposities vinden plaats op de volgende locaties:

Kerk van St. Jan de Doper te Hoeven
Sint Janstraat 40a, Hoeven 13:00 – 17:00

Kapel van Bovendonk te Hoeven
Hofstraat 8, Hoeven dagelijks van 11:00 – 17:00, zondags van 11:00 – 16:30

Sint Laurentiuskerk te Oud Gastel
Kerkstraat 3, Oud Gastel 13:00 – 17:00

Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch
Markt, Oudenbosch dagelijks van 09:00 – 12:00 & 13:00 – 16:00, ’s zondags van 12:30 – 16:00

Sint Lambertuskerk te Wouw
Torenplein 1, Wouw 13:00 – 17:00

Gegevens

Datum:
15 september
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
www.bernardusdagen.nl

Organisator

Bernardusdagen
Website:
www.bernardusdagen.nl

OVER VISIT HALDERBERGE

Visit Halderberge is de website voor uw verblijf, weekendje weg én vakantie in Halderberge. Of u nu op zoek bent naar een leuke activiteit, een bijzondere overnachting zoekt of komt fietsen of wandelen, u vindt alle informatie op deze website. Kunt u niet vinden wat u zocht? Stuur ons dan gerust een mail. We helpen u graag verder!