Agricultural cycle route

Fietsen voor je eten! Met de Agrarische Fietsroute trap je zelf je maaltijd bij elkaar. In Halderberge, maar ook in de gemeenten daar omheen worden de lekkerste streekproducten verbouwd en dieren gehouden op een verantwoorde en duurzame manier. Ontdek alle boerderijwinkel

Route summary

Fietsen langs streekwinkels en agrariërs met de ZLTO-Fietsroute

Hoe worden aardbeien verbouwd? Hoe leven koeien? Hoe kweek je de lekkerste tomaten? Stap op de fiets in Halderberge en je ontdekt het zelf!
De fietsroute leidt je langs 16 agrarische bedrijven van de polders in de Hoevense Beemden tot de zandgronden rondom het Pagnevaartbos.

Een ruime selectie groenten en fruit door zand- en kleibodems

Halderberge ligt op de “naad van Brabant” de grens van zand en klei. Je ziet het in het landschap, de polders liggen op kleigrond en de bossen en heides op ’t zand, maar ook aan de opbrengst van het land. Het ene gewas groeit beter en wordt smakelijker op de rijke kleigrond, het andere gewas doet het goed op de armere zandgronden. Het beste van beide werelden proef je dus in Halderberge!

Leren en proeven

Tijdens je fietstocht kan je niet alleen meer te weten komen over de verschillende agrarische bedrijven, maar ook proeven! Zo heeft Voorbraak cherries een kersenautomaat en de Heulhoeve een streekproductenwinkel. Ook de lokale restaurants werkt veel met streekeigen producten dus geniet tijdens de lunch of diner van het beste van de streek.

Maak je eigen route

De ZLTO-fietsroute is geen vaste route, maar een kaart met knooppunten en de diverse locaties ingetekend. Bepaal zelf je route en geniet van het prachtige buitengebied van Halderberge. Heb je toch liever een vaste route? Bekijk dan één van de andere fietsroutes.

You might also like these routes

Fietsroute Bosschenhoofd – Oudenbosch – Oud Gastel | 25 KM

day out in West-Brabant

Cycle route Rondje Rucphense bossen | 46 KM

Rad- und Wanderwege

Cycling route to Fortress town Willemstad | 64 KM

Cycle route along Mark and Dintel | 66km

Franciscus route Sprundel | 39 KM

Cycling route through Landgoed Pannenhoef | 43 KM

Cycling route to wine and asparagus farm De Santspuy | 40 KM

Cycle route Oudenbosch - Oud Gastel - Stampersgat | 22 KM

Fietsroute Rondje Halderberge | 45 KM

Previous
Next