Conferentiecentrum & hotel Bovendonk

Ervaar de Cuypers bouwstijl in klooster Bovendonk te Hoeven.

History of Gastel Sfeer

At the same spot where Bovendonk monastery is now located, there used to be an outdoor residence for the monks of the Abbey of Hemiksem near Antwerp, from as early as 1232. For centuries, these monks have controlled the area between Bergen op Zoom and Breda from Uithof Bovendonk. Various wars were fought in the region and the estate has had various owners, including Napoleon and William of Orange. Apparently, Napoleon stayed at the monastery branch for some time.

The ‘white building’ is the administrative centre of the monks in the region. After several expansions and renovations, the estate started to take on its current form with a tithe barn, farms and various building. In 1853, the Diocese of Breda was founded at Bovendonk and the building is used for priest studies, becoming a seminary. Students from all over the south of the Netherlands flock to Bovendonk. The popularity of the study is growing and soon the existing building no longer suffices.

In 1895 krijgt befaamd architect Pierre Cuypers de opdracht van het Bisdom om een nieuw seminarie te ontwerpen. Dit doet hij na eerder al het Rijksmuseum, Vondelkerk en de Basiliek van Oudenbosch te hebben gebouwd. Het bijzondere gebouw dat Pierre Cuypers neerzet is het huidige Bovendonk, maar nog zonder de kapel. Zijn bouwmotto “geen symmetrie maar harmonie” zie je in veel details terug, van de friezen boven de ramen tot de vloeren in de gangen en de collonades in de binnentuin.

National heritage Bovendonk

Bovendonk is een van de meest bijzondere gebouwen van de gemeente Halderberge. Het gebouw is in gebruik als hotel, brasserie, officiële trouwlocatie en conferentiecentrum.

Meetings-vergaderingen

De 14 vergaderzalen en vergaderruimtes van Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven, nabij Breda en Roosendaal, bieden plaats voor 2 tot 300 personen. De verschillende zalen hebben hun eigen uitstraling en zijn geschikt voor tal van activiteiten: vergaderingen, bedrijfstrainingen, inspiratiesessies, kennissessies, coach sessies en cursussen. De bijzondere locatie, een kloosterpand, doet de rest. De rust in Ă©n rondom het pand zorgt dat de hectiek van alledag verdwijnt en dat de focus op je zakelijke bijeenkomst niet verdwijnt.

EEN VERGADERRUIMTE VOOR IEDERE BIJEENKOMST

Van kleinschalige meeting tot meerdaags strategisch overleg met directie, bij Bovendonk bieden de verschillende vergaderruimtes, variërend in capaciteit van 2-300 personen de mogelijkheid te vergaderen voor iedere organisatie, centraal gelegen in regio Breda en Roosendaal. Hoofdzalen, subzalen en diverse horecaruimtes, de mogelijkheden die Bovendonk biedt, zijn de oplossing voor iedere vergadering of meeting in Noord-Brabant.

Op Bovendonk zijn verschillende authentieke en originele vergaderzalen bewaard gebleven en voorzien van moderne audiovisuele middelen. In de Bibliotheek kan je tot ruim 80 personen verwelkomen in een bijzondere vergaderruimte, waar de boeken van de priesteropleiding opgeslagen zijn. In de Refterzaal en Kapel kunnen tot maximaal 300 personen plaatsnemen. Deze historische vergaderruimtes zorgen voor inspiratie en creativiteit tijdens je vergadersessies, presentaties en bijeenkomsten. Naast deze veelzijdige vergaderruimtes zijn 11 andere vergaderzalen aanwezig, geschikt voor je vergadering in de regio Breda en Roosendaal. In de e vergaderarrangementen is de plenaire vergaderzaal altijd inbegrepen. Alle vergaderzalen zijn standaard voorzien van:

 • Beamer
 • Flipover
 • Daglicht
 • Whiteboard
 • Geluidsinstallatie

Hotel Bovendonk

Bovendonk beschikt over 24 eenpersoonskamers en 28 tweepersoonskamers welke voorzien zijn van televisie, bureau en badkamer met douche en toilet, kortom het nodige hedendaagse comfort. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede etage van het hotel en zijn bereikbaar via trap of lift.

Een overnachting in het leerhotel is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet. Het ontbijtbuffet wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd tussen 07.00 en 09.30 uur. Op zaterdag en zondag van 07.30 uur tot 10.00 uur. Mocht je eerder willen vertrekken dan zorgen ze dat er een ontbijtpakket voor je klaar staat.

Tijdens je verblijf kan je in het Grand Café lunchen, borrelen of dineren.

Social Hub

Bovendonk biedt naast vergaderzalen, coach- en spreekruimtes and hotelkamers ook werkplekken, spreekkamers, praktijk- en kantoorruimtes. Ideaal voor bedrijven met ruimte tekort, start-ups, forensen die minder willen reizen en professionals en ZZP’ers die kantoorruimte nodig hebben.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN HUB BIJ BOVENDONK IN HOEVEN?

 • Centraal gelegen in West-Brabant tussen Etten-Leur, Roosendaal en Breda
 • 42 betaalbare hubs: kantoorruimte / praktijkruimte / werkplekken
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Flexibel te huren per maand
 • Korting op huur spreek- en vergaderruimtes
 • Representatief kantoor
 • Als flexibele oplossing voor organisaties, start-ups en MKB.
 • Verbinden met andere professionals uit diverse branches

Voor meer informatie hierover kijk snel op Social Hub

Other locations nearby
Previous
Next